Billie Jean King Cup

Ion Tiriac: “Cel mai greu meci s-a castigat. Mai scoatem si noi capul in lume”

Fostul mare tenismen Ion Tiriac considera ca cel mai greu meci al intalnirii cu Serbia a fost castigat de Sorana Cirstea, care a invins-o sambata dupa pranz pe Ana Ivanovic pe terenul central de la Arenele BNR.

“Hartia e o treaba si terenul e alta discutie. Sarboaicele erau favorite pe hartie pentru ca au trei jucatoare in primele 30, chiar daca nu a venit una dintre ele. Cel mai greu meci s-a castigat si avem sanse mari de castig”, a spus Tiriac la Dolce Sport.

“Eu intotdeauna am vazut-o mai mult pe Sorana decat pe Halep. Din curiozitate si pentru ca joaca mai de mult timp. Cand Sorana va incepe sa numere, va castiga de doua ori mai mult. Este imposibil sa castige daca nu da mingea inapoi pentru a forta adversara sa greseasca. A castigat un meci mare, bravo ei, urmeaza sa-l castige si pe al doilea. Uite asa mai scoatem capul afara cu fetele, daca la baieti nu prea o nimerim”, a adaugat Tiriac.

Omul de afaceri si patronul turneului de la Bucuresti care a debutat sambata cu faza calificarilor a mai spus ca “tenisul se joaca pe mingi si pe mingi pierdute de adversar”.

“Eu am nimerit intr-o perioada in care nu exista presiune, nu erau clasament si nici bani. Tot sase ore ma antrenam si atunci, numai ca distantele erau mai lungi. De la Bucuresti la Melbourne faceam 44 de ore cu patru escale. Era o alta epoca, o alta era. Domnul Federer a obtinut 82 de milioane anul trecut. Jos palaria, le merita. Nu e prost cine le castiga, e prost cine da banii astia, daca piata are bani. Sportul a devenit o industrie, o meserie”, a mai spus Tiriac intr-o analiza personala a sportului actual.



Ion Tiriac: “Cel mai greu meci s-a castigat. Mai scoatem si noi capul in lume”