Billie Jean King Cup

Fed Cup: Simona Halep castiga in trei seturi cu Andrea Petkovic. In primul set a suferit o cazatura urata

Ceea ce parea a fi o partida la discretie pentru Simona Halep s-a transformat intr-un maraton de trei seturi si aproape trei ore de lupta. In cele din urma Halep s-a impus cu 6-4, 6-7 (5), 6-4 si a adus primul punct pentru Romania in disputa cu Germania. Dupa prima zi Romania-Germania este 1-1. Begu a pierdut meciul inaugural cu Kerber.

Halep a dominat inceputul meciului, cu break obtinut devreme (3-1), dar o cazatura suferita de jucatoarea noastra a reprezentat un important moment de cotitura in desfasurarea ulterioara a partidei.

"Nu prea obisnuiesc sa cad pe teren, dar am facut-o aici. Poate si de emotii. Imi voi lua cateva ore pentru recuperare, dar maine (n.r. - duminica) voi fi pe teren cu un singur gand, sa castig", a spus Halep dupa meciul cu Petkovic.

Petkovic a egalat scorul pe tabela dupa sase game-uri, insa Halep a raspuns imediat cu break (4-3) si a castigat in cele din urma setul pe propriul serviciu (6-4).

Halep a condus cu break in debutul setului secund (2-1) si a ratat de putin sansa de a obtine un al doilea game pe serviciul advers. Petkovic si-a luat break-ul inapoi si a trecut la conducere (4-3), moment in care Halep si-a pus prosopoul in cap, o faza pe care o vedem si in circuit.

Momentul de interiorizare a emotiilor a ajutat-o pe jucatoarea noastra si aceasta a revenit la conducere, cu break in fata, servind pentru meci la 5-4.

Numai ca serviciul a tradat-o pe Halep si in loc de un dublu 6-4 meciul s-a prelungit, cu Petkovic fortand decisivul in urma unui tie-break dominat autoritar.  Halep a salvat doua mingi de set la 3-6, insa Petkovic a gasit un serviciu urias si a egalat la seturi.

Dupa un game la zero pe propriul serviciu (3-2), Halep a reusit break-ul in decisiv, dar n-a reusit sa se distanteze pe tabela fiind tradata de lovitura ei de parada, reverul in lung de linie.

Scorul s-a strans la 4-3 si 5-4, cu Halep nereusind sa se impuna la serviciu. A jucat mai bine pe serviciul advers, tinand mingea in teren cu inteligenta si greseala adversarei nu a intarziat sa apara.

GAME cu GAME

SET 3, 6-4 Doua mingi de meci pentru Halep, pentru Romania. Simona tine mingea in joc si profita de o dreapta trimisa afara de Petkovic.

SET 3, 5-4 Pusa cu spatele la zid, Petkovic supravietuieste cu ajutorul lui Halep. Nici de aceasta data Simona n-a reusit sa profite de propriul serviciu.

SET 3, 5-3 Halep obtine inca un break dupa un game de mare lupta in care s-a luptat exemplar pentru fiecare punct.

SET 3, 4-3 Lovitura de parada, reverul in lung de linie, o tradeaza pe Halep si Pekovic obtine break-ul. Pentru a doua oara in acest meci Halep nu reuseste sa profite de avantajul unui break.

SET 3, 4-2 Petkovic trimite afara cu dreapta si Halep obtine break-ul. Insa si mai important este ca Halep sa-si castige urmatorul game de serviciu.

SET 3, 3-2 Game la zero obtinut de Halep pe propriul serviciu. Avea nevoie jucatoarea noastra de un game de moral.

SET 2, 6-7 Halep salveaza doua mingi de set la 3-6, se apropie la un singur punct, insa Petkovic gaseste un serviciu urias si vom avea decisiv.

SET 2, 6-6 Avem tie-break dupa un game adjudecat de Halep cu minge direct castigatoare.

SET 2, 5-6 Halep isi pierde rabdarea, greseste punct dupa punct si Petkovic trece din nou la conducere. Pe margine Kerber zambeste pentru aceasta sansa nesperata ivita pe teren. 

SET 2, 5-5 Doua erori cu reverul, o dubla greseala si Halep pierde pe propriul serviciu. Un game facut cadou.

SET 2, 5-4 Break Halep! Punct senzational reusit de Halep. Totul a pornit de la retur si Halep a incheiat cu voleu castigator din apropierea fileului.

SET 2, 4-4 Un game foarte important, pe muchie de cutit. Halep a trait periculos si Petkovic se putea distanta decisiv la 3-5. N-a fost cazul din fericire pentru noi.

SET 2, 3-4 Game alb obtinut de Petkovic pe propriul serviciu. Nemtoaica revine la conducere in acest set.

SET 2, 3-3 Petkovic isi ia inapoi break-ul si setul ajunge in echilibru. Un scurt moment de cadere in jocul Simonei.

SET 2, 3-2 Sansa pentru al doilea break pe care o rateaza Halep. Un game adjudecat de Petkovic, dupa ce aceasta a avut 40-15.

SET 2, 2-1 Halep reuseste break-ul, primul in acest set secund. S-ar putea dovedi decisiv acest game pentru economia meciului.

SET 2, 1-1 Un game lung pe serviciul lui Halep de aproape zece minute. Halep a salvat minge de break si important ca nu a permis adversarei sa se distanteze.

SET 2, 0-1 Se repeta situatia din debutul meciului. Alberti coboara din scaun si da o minge in favoarea lui Petkovic.

SET 1, 6-4 Halep castiga acest prim set la serviciu. Jucatoarea noastra solicita in pauza din nou interventia fizioterapeutului.

SET 1, 5-3 Retur direct afara trimis de Petkovic si Halep se apropie la un game de castigarea setului.

SET 1, 4-3 Halep revine la conducere cu break si totul pare in regula din punct de vedere fizic.

SET 1, 3-3 Meciul a fost reluat dupa cateva minute in care Halep a primit ingrijiri de specialitate la glezna piciorului stang. Teama s-a instalat in jocul Simonei si Petkovic profita imediat luandu-si inapoi break-ul.

SET 1, 3-2 Pentru a 7-a oara in acest set arbitra din scaun Cecilia Alberti coboara pentru a verifica o urma si da mingea buna pentru Petkovic. Nemtoaica iese din incurcatura, salveaza mai multe mingi de break si ramane aproape de Halep. Jucatoarea noastra solicita un time-out medical pentru a primi ingrijiri medicale la glezna stanga dupa ce a cazut la un raliu pe fundul terenului.

SET 1, 3-1 Rever castigator in lung de linie, lovitura prin care Halep se desprinde pe tabela in debutul acestui meci. Un avantaj bun pentru moral.

SET 1, 2-1 Break adjudecat de Halep dupa un schimb lung dominat de lovituri puternice de ambele parti. Jucatoarea noastra a controlat schimbul si Petkovic a trimis in cele din urma afara.

SET 1, 1-1 Halep raspunde cu un game adjudecat repede pe propriul serviciu.

SET 1, 0-1 Un prim game adjudecat de Petkovic dupa o minge controversata. Arbitra din scaun a coborat pentru a verifica si a dat mingea Germaniei. Halep a contestat, dar pana la urma a trebuit sa accepte.

15:07 A inceput meciul cu Petkovic la serviciu.

Clasament WTA: Halep (6) - Petkovic (30)
Intalniri directe: Halep (5) - Petkovic (1)
Pe zgura: Halep (2) - Petkovic (1)
Ultima intalnire: Cincinnati 2015 (victorie Halep cu 4-6, 6-4, 6-2)



Fed Cup: Simona Halep castiga in trei seturi cu Andrea Petkovic. In primul set a suferit o cazatura urata