Billie Jean King Cup

Fed Cup: Eugenie Bouchard joaca impotriva Romaniei cu gandul la Rio

Eugenie Bouchard s-a decis in ultimul moment sa participe la meciul contra Romaniei din barajul de calificare in Grupa Mondiala a Fed Cup.

Sportiva de 21 ani clasata pe locul 7 mondial a luat aceasta decizie din doua ratiuni. Pe de-o parte un motiv sentimental, confruntarea fiind gazduita de Montreal, locul sau natal, iar al doilea avand la baza un interes pe termen mediu.

Pentru a putea evolua la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, Bouchard avea nevoie sa bifeze cel putin o prezenta in echipa nationala a tarii sale.

Bouchard a sarit din schema partida cu Cehia din februarie, cand Canada a fost spulberata pe teren propriu, astfel ca meciul de la finalul acestei saptamani contra Romaniei era cea mai la indemana solutie pentru cea mai buna jucatoare tara frunzei de artar.

Arena Maurice Richard din Montreal va gazdui, sambata si duminica, meciurile confruntarii Canada-Romania din barajul pentru Grupa Mondiala.

Invingatoarea va evolua sezonul viitorul in grupa de elita a tenisului mondial feminin, iar invinsa va cobori in Grupa Mondiala II.

La gazde lidera este Eugenie Bouchard, numarul 7 mondial, in timp ce la noi lipsesc Simona Halep si Monica Niculescu.



Fed Cup: Eugenie Bouchard joaca impotriva Romaniei cu gandul la Rio