Billie Jean King Cup

Fed Cup, Canada-Romania: Irina Begu, accidentata, pierde in fata unei jucatoare de pe locul 260 mondial

Irina Begu a pornit ca mare favorita intalnirea cu Fracoise Abanda din primul meci al disputei Canada-Romania, din barajul pentru Grupa Mondiala, dar lucrurile au mers din rau in mai rau. Dupa un prim set castigat firesc, pe fondul unei dominari evidente, Begu a scazut nivelul jocului in al doilea si i-a permis adversarei sa forteze intrarea in decisiv. Jucatoarea noastra a condus cu 2-0 in al treilea set, dar problemele aparute la piciorul stang au constrans-o pe Begu la un tenis foarte precaut. In cele din urma Abanda avea sa castige cu 4-6, 7-5, 6-4.

In primul set Begu a revenit de la 0-2 si a preluat controlul meciului in urma unui break in game-ul sapte (4-3).

Desprinsa la 5-3, jucatoarea noastra avea sa transeze primul set cu un game la zero dupa 40 de minute de la primul serviciu.

In setul secund jocul a stat sub semnul echilibrului, cele doua sportive pastrandu-si serviciul, desi Abanda a fost mai aproape de a reliza break-ul in doua randuri.

Abanda a riscat mai mult si cu returul a concretizat una dintre cele doua mingi de break de care a beneficiat in game-ul opt, la 4-3 pentru ea.

Condusa cu 5-3, Begu a avut puterea sa recupereze break-ul care facea diferenta si a egalat la cinci, nu inainte de a fi salvat doua sanse de set.

S-a ajuns la 6-5 pentru Abanda, moment in care Begu si-a cedat din nou serviciul, ceea ce a echivalat cu pierderea setului.

Jucatoarea noastra a inceput sa calce din ce in ce mai precaut pe teren si, in pofida unui inceput bun de set decisiv, cu break si 2-0 pe tabela, Begu a acuzat o accidentare la genunchiul stang.

Abanda a revenit si a restabilit egalitatea, dupa care a trecut in fata si a profitat tot mai mult de problemele fizice ale Irinei Begu.

Aceasta a solicitat un time-out medical, dupa care a revenit pe teren si s-a batut exemplar pentru fiecare minge.

In cele din urma meciul s-a incheiat cu victoria jucatoarei clasata pe locul 260 mondial. O imensa surpriza conturata insa pe fondul problemelor fizice ale Irinei Begu.



Fed Cup, Canada-Romania: Irina Begu, accidentata, pierde in fata unei jucatoare de pe locul 260 mondial