Billie Jean King Cup

Fed Cup, Canada-Romania 2-3: Alexandra Dulgheru aduce punctul calificarii in Grupa Mondiala

Echipa de Fed Cup a Romaniei a invins Canada, cu 3-2, in deplasare, si a obtinut calificarea in Grupa Mondiala a competitiei. Romania n-a mai fost intre primele opt echipe ale lumii din 1981, iar ultima data a evoluat in Grupa Mondiala in 1992, insa atunci in elita tenisului feminin erau prezente 16 formatii.

In meciul patru de simplu, Alexandra Dulgheru a revenit de la un set pierdut si a invins-o in decisiv pe Francoise Abanda, o jucatoare de pe locul 260 mondial care si-a depasit cu mult conditia.

A fost 3-6, 7-5, 6-2 pentru Dulgheru, o jucatoare tenace in plina revenire spre varful clasamentului mondial, unde a fost la un moment dat in primele 30 de sportive ale lumii.

Inceputul meciului a fost dominat de Dulgheru, care a condus cu 2-0, dar care apoi a avut o cadere inexplicabila in joc, iar Abanda a pus cinci game-uri la rand.

Condusa cu 4-2 in setul al doilea, Dulgheru a gasit puterea sa revina si a intors in extremis scorul in favoarea ei.

S-a facut 5-4 pentru Dulgheru, iar jucatoarea noastra prelua controlul punctelor. Abanda a egalat la cinci, dar Dulgheru a pus presiune si a fortat intrarea in decisiv evitand un tie-break.

Abanda a inceput setul hotarator cu un break, dar Dulgheru a recuperat rapid game-ul pierdut (1-1), pentru ca apoi sa preia initiativa si sa treaca in fata cu doua game-uri la zero, printre care si un break (4-2).

La 5-2 a devenit clar pentru toata lumea ca soarta partidei nu mai poate fi schimbata si Dulgheru a incheiat partida cu un break.

Dupa aceasta partida s-a jucat si dublul, fara miza insa, iar Gabriela Dabrowski/Sharon Fichman le-au depasit pe Raluca Olaru si Andreea Mitu, cu 6-1, 4-6, 10-5

[news-113460]



Fed Cup, Canada-Romania 2-3: Alexandra Dulgheru aduce punctul calificarii in Grupa Mondiala