Tenis

Este Ion Tiriac managerul Simonei Halep? Trei argumente

Afirmatiile lui Ion Tiriac despre Simona Halep incep sa devina din ce in ce mai punctuale, iar zvonurile conform carora fostul tenisman este manager pentru aceasta jucatoare incep sa prinda contur.

Tiriac a comentat miercuri hotararea Simonei Halep de a renunta la antrenorul Wim Fissette. "Nu este fraiera si nici proasta", a spus Tiriac in cadrul unei gale desfasurate miercuri. "Antrenorul trebuie sa stie tot. Va face o alegere potrivita mai departe, este desteapta."

In lumea tenisului se zvoneste ca Ion Tiriac se afla ca manager in spatele Simonei Halep, asa cum a fost si cu Boris Becker, numai ca acum actualul om de afaceri o face dintr-o postura retrasa.

Argumentele sunt mai multe in favoarea acestei teorii neconfirmate oficial.

Primul este turneul de la Madrid din 2012 cand Halep a primit un wild-card de la Ion Tiriac, organizator. A prins curaj, a invins nume destul de mari la acel turneu si, asa cum chiar ea spunea, i-a multumit lui Tiriac pentru sansa, spunand la acel moment ca s-a produs o schimbare in jocul sau de tenis, ca a capatat incredere si si-a dat seama ca poate invinge pe oricine.

Al doilea este parteneriatul cu Dedeman, despre care se spune ca fost intermediat prin relatiile lui Tiriac.

Al treilea poate fi chiar demiterea lui Fissette. Se spune ca aceasta s-a produs din motive financiare. Fissette incasa 10% din ceea ce producea Halep, iar in 2014 a primit de ea in jur de 450.000 de dolari. Proverbial pentru zgarcenia sa, Tiriac ar putea fi omul care sa ii spuna lui Halep, din postura de manager, sa aiba grija la costuri. In plus, afirmatiile recente ale lui Tiriac par sa indice ca el stie cine va veni alaturi de Halep, acest lucru insemnand ca face parte din echipa ei.



Este Ion Tiriac managerul Simonei Halep? Trei argumente