Tenis

Fostul jucator de tenis Dinu Pescariu, implicat in scandalul de mita de la Microsoft. A castigat de cinci ori mai mult decat in tenis

Dinu Pescariu, fostul jucator roman de tenis si actual patron al Tenis Club Bucuresti, apare marti in lista din ce in ce mai extinsa a persoanelor implicate in scandalul de mita si trafic de influenta la nivel inalt cu produse software si echipamente IT.

Informatia a fost furnizata marti de un martor audiat de DNA in dosarul MicrosoftSiveco, cel in care statul roman a favorizat la nivel inalt, printr-un intreg lant de persoane si companii, cumpararea unor produse software si IT fie fictive, fie la preturi exagerate.

Afacerea a fost estimata la 124 de milioane de dolari, din care doar jumatate se regaseste real in produse sau servicii, restul banilor fiind introdusi intr-un circuit complex de spalare de bani, confom DNA.

Dinu Pescariu, patronul de la Tenis Club, era un vechi prieten al lui Claudiu Florica - cel care aducea sumele de bani in numerar in tara ce urmau sa fie platite ca mita, in numerar, unor inalti oficiali din Guvern, companii si alte insitutii.

El trebuia sa asigure sustinere financiara si relationarea cu persoane ce aveau influenta aspra unor membrii ai Guvernului, sa asigure deschiderea unor conturi in strainatate din care sa fie efectuate plati catre ministrii sau functionarii implicati.

Pescariu a primit 3,2 milioane de dolari, pe urmatoarea filiera: de la cunoscuta companie Fujitsu Siemens Computers a fost platita in contul firmei Profinet, suma de circa 20.000.000 USD. Din contul firmei Profinet, pe care erau imputernicite trei persoane printre care si Dinu Pescariu, au fost efectuate plati catre Slytherin Marketing Ltd, iar de aici catre urmatoarele mai multe firme/persoane, printre care si Pescariu.

Pescariu a atins cea mai inalta pozitie din cariera pe 6 august 1998, cand a fost numarul 75 mondial. El a castigat din tenis 670.000 de dolari, adica de cinci ori ma putin decat din presupusa infractiune din dosarul Microsoft.

foto: petocuri.ro



Fostul jucator de tenis Dinu Pescariu, implicat in scandalul de mita de la Microsoft. A castigat de cinci ori mai mult decat in tenis