Cupa Davis

Tecau si Mergea aduc Romania in avantaj

Horia Tecau si Florin Mergea au respectat calculele hartiei si s-au impus, sambata, in meciul de dublu disputat contra suedezilor Isak Arvidsson si Johan Brunstrom la capatul unui meci de aproape trei ore.

Tricolorii s-au impus cu 7-6 (2), 7-6 (5), 6-3 si, chiar daca a fost un meci de trei seturi, Tecau si Mergea au tras din greu pentru a-i invinge pe cei doi suedezi.

Meciul a inceput cu Tecau pierzandu-si de doua ori consecutiv serviciul, iar din aceasta cauza Suedia a condus cu 2-0 si 4-2 in primul set.

Romania a recuperat de fiecare data printr-un joc mai bun din partea lui Mergea, jucator revenit la echipa de Cupa Davis in al doilea mandat al lui Andrei Pavel.

Tecau si-a castigat primul sau serviciu abia din a treia incercare si Romania prelua in premiera conducerea la 5-4. Suedezii au egalat si setul inaugural a ajuns in cele din urma la tie-break, un joc decisiv castigat autoritar de ai nostru la doi.

Setul doi a inceput cu un nou break facut de suedezi, acestia conducand cu 2-0 la fel ca in primul set.

Romania a revenit inca o data si setul a ajuns intr-un tie-break mult mai strans. Romania a avut 3-1 pe tabela, Suedia a egalat la trei, pentru ca ai nostri sa beneficieze de doua servicii la 5-4. O minge a fost pierduta, dar pana la urma am profitat de erorile oaspetilor.

Setul al treilea a fost transat mai rapid de Tecau si Mergea, un break obtinut in jocul opt, la 4-3 pentru echipa noastra, inclinand decisiv balanta in favoarea Romaniei.

Duminica, in ziua finala, Adrian Ungur il intalneste in meciul patru pe Elias Ymer de la 11:30, jucator pe care in mod normal trebuie sa-l invinga si sa aduca punctul victoriei pentru Romania.

In caz contrar totul se va decide in meciul cinci care ii aduce fata in fata pe Marius Copil si Christian Lindell.



Tecau si Mergea aduc Romania in avantaj