Cupa Davis

Tecau si Copil tin in viata Romania in Cupa Davis

Horia Tecau si Marius Copil au obtinut sambata primul punct in partida de Cupa Davis pe care Romania o joaca impotriva Ucrainei.  Cei doi au invins la dublu in meciul jucat contra unui duo ucrainean in care a evoluat si baiatul celebrului atlet Serghei Bubka. Victor Hanescu a fost scos din dublul Romaniei, pentru ca el sa poata juca duminica la capacitate maxima.

Romanii au reusit primul break al meciului, la primul serviciu din meci al ucrainienilor Denis Molchanovs si Sergei Bubka. Numai ca acestia au raspuns rapid printr-un rebreak, in stilul partidelor de vineri pierdute de Ungur si Hanescu, cand romanii bifau cate un break pentru ca apoi sa piarda doua servicii proprii.  Tecau si Copil pareau sa urmeze acelasi scenaru, mai ales ca la 5-5 in prima mansa gazdele au bifiat un alt break care le-a deschis drumul spre castigarea primului set cu 7-5.

Insa, cei doi romani au intors macazul. Cu exceptia primului set, Romania a dominat aproape in totalitate ostilitatile. Tecau si Copil au luat trei seturi la rand, cu 6-3 6-4 6-4.

[news-104455]

In setul al doilea Tecau si Copil au reusit un break si s-au distantat la 2-0, un avantaj pe care nu l-au mai cedat pana la finalul mansei castigate cu 6-3.

Totul parea ca se repete in setul al treilea, un break tot pentru 2-0, insa adversarii au reusit si ei ulterior alt break. Romanii au plusat cu un alt break trecand la conducere cu 5-4, castigandu-si apoi serviciul si setul cu 6-4.

In setul al patrulea Tecau si Copil au fost peste adversari in gameul al cincilea, la scorul de 2-2. Romanii si-au trecut in cont un break in momentul psihologic, unul care avea sa fie decisiv si sa le aduca victoria in set cu 6-4, la un loc cu partida.

[news-104472]

Este primul punct reusit de Romania cu Ucraina in intalnirea de Cupa Davis, iar romanii trebuie sa castige duminica ambele partide pentru a se califica.

[news-104445]



Tecau si Copil tin in viata Romania in Cupa Davis