Cupa Davis

Romania si-a aflat viitoarea adversara in Cupa Davis

Echipa de Cupa Davis a Romaniei si-a aflat, joi, viitoarea adversara din primul tur al Grupei I din Zona Euro-Africana dupa tragerea la sorti care a avut loc la Dubai.

Sortii au scos in calea Romaniei echipa Israelului, iar meciul programat in perioada 6-8 martie va fi gazduit de tara noastra.

"E o tragere foarte buna pentru noi si ma bucur ca vom juca acasa, pentru ca in Israel ar fi fost mult mai greu. Israelul a fost tot timpul o echipa care a facut surprize, reusind intr-un an sa ajunga pana in semifinale daca nu ma insel", a declarat capitanul nejucator Andrei Pavel pentru Mediafax.

Invingatoarea meciului dintre Romania si Israel intalneste intre 17-19 iunie invingatoarea dintre Slovenia si Slovacia pentru un loc in barajul Grupei Mondiale, meci care ar urma sa aiba loc in septembrie 2015.

Israel tocmai a pierdut barajul pentru Grupa Mondiala in fata Argentinei, cu 2-3, in timp ce Romania a invins Suedia, cu 3-1, intr-un baraj de mentinere in Grupa I a Zonei Euro-Africane.

Pentru Israel au jucat la simplu Dudi Sela (numarul 83 ATP) si Bar Tzuf Botzer (773 ATP), iar la dublu Jonathan Erlich (95 in clasamentul de dublu ATP) si Andy Ram (753 ATP la dublu).

Romania a castigat toate cele trei intalniri precedente cu Israel, in 1962, 1969 si 1971. Un singur meci au castigat israelienii in cele trei dispute de cate cinci partide.



Romania si-a aflat viitoarea adversara in Cupa Davis