Liga 1

Gaz Metan a castigat derby-ul Sibiului

Gaz Metan Medias a castigat cu 2-0 meciul disputat in deplasare la Sibiu cu vecina Vointa. Golurile gazarilor au fost marcate de Vitinho si Ciprian Petre, Gaz Metan rezistand apoi pana la final in inferioritate numerica dupa ce Madalin Ciuca a fost eliminat.

In fata unui public numeros care a umplut aproape tribunele stadionului din Sibiu, Vointa si Gaz Metan au oferit un meci bun in derby-ul Sibiului. Partida avea o importanta insemnata pentru ambele echipe, care se luptau sa scape din zona periculoasa din jumatatea inferioara a clasamentului Ligii 1.

Mai bine au inceput gazdele, Cigan si apoi Iulian Popa producand primele faze mai importante la poarta adversa, prima mare ocazie venind in minutul 18, cand sutul lui Popa din interiorul careului a fost retinut pe centrul portii de Plesca.

Daca elevii lui Pelici au preferat sa stea mai mult la cutie si sa declanseze apoi contraatacuri in zona centrala, Gazul a insistat mai mult in atac in banda stanga, de unde a avut parte de numeroase lovituri libere. Executate de Ciprian Petre, fazele fixe ale mediesenilor n-au produs insa efecte si pe tabela.

Dupa o mare ocazie a lui Madalin Ciuca in minutul 27, cel mai mare pericol al Gazului la poarta adversa s-a dovedit a fi Vitinho. Brazilianul a stat perfect la panda in minutele de final ale primei reprize si cu sapte minute inainte de pauza a reusit sa profite de o gafa a defensivei adverse si a deschis scorul cu un sut din apropiere pe langa Bogdan Miron.

Doar un minut a trecut de la startul reprizei secunde si Mediasul s-a distantat pe tabela. Mai intai Vitinho a obtinut o lovitura libera de la marginea careului advers, iar apoi Ciprian Petre a executat senzational cu dreptul la coltul scurt, mingea intrand in plasa dupa ce a sters bara din stanga.

Cinci minute mai tarziu, Vointa a primit o noua raza de speranta pentru a reveni in meci, dupa ce Madalin Ciuca a vazut direct cartonasul rosu in urma unui fault dur asupra lui Iulian Popa. Cu un om in plus, sibienii au declansat asediul la poarta adversa, insa eliminarea lui Ciuca i-a facut pe oaspeti sa se mobilizeze si mai mult in aparare si sa se inchida ermetic in preajma propriului careu, astfel ca atacurile Vointei au fost sterile.

Mediasul a scapat miraculos de gol cu un sfert de ora inainte de final la ocaziile uriase avute de Popa, Lukanovic si Andrei Zagrean, la fel cum a scapat incredibil de gol si vointa la marea ratare avuta de Vitinho in minutul 82, cand brazilianul a ramas singur in careu cu Miron, dar a sutat direct in portar.

Onlinesport: Irina Maxim



Gaz Metan a castigat derby-ul Sibiului