Cupa Davis

CUPA DAVIS: Romania castiga la dublu si inchide meciul cu Israel in doar doua zile

Dublul Romaniei format din Horia Tecau si Florin Mergea s-a impus in trei seturi, sambata, in fata perechii israeliene formata din Bar Tzuf Botzer si Edan Leshem. Romania castiga intalnirea cu Israel dupa primele trei meciuri din totalul de cinci programate si merge in turul 2 al Grupei I din Zona Euro-Africana din Cupa Davis.

O victorie clara pentru puternicul si experimentatul nostru dublu, cu 6-3, 6-4, 6-4 in pofida unui inceput cu break al israelienilor.

Acestia au condus cu 1-0 si 2-1, dupa care Tecau si Mergea au pus stapanire pe meci, nelasandu-le adversarilor prea multe sanse.

Un break obtinut in debutul setului secund a facut diferenta, iar in al treilea act tricolorii ar fi putut conduce chiar cu 4-0, insa tabela a aratat 2-2 la un moment dat, dupa ce israelinii reusisera doar al doilea lor break.

In game-ul imediat urmator Tecau si Mergea au facut din nou break-ul si s-au distantat din nou la doua lungimi (4-2), de aceasta diferenta fiind decisiva.

Meciul s-a incheiat cu un game alb pe serviciul alor nostri, iar prin punctul adus Romania transeaza inca din ziua a doua disputa cu Israel, iar meciurile de duminica nu mai au nicio miza.

Adrian Ungur si Marius Copil au adus, vineri, primele puncte pentru Romania obtinand victorii in trei, respectiv patru seturi.

Romania se califica astfel in turul 2 al Grupei I din Zona Euro-Africana si va intalni Slovacia pe teren propriu intre 17 si 19 iulie. 

Slovacia s-a impus pe teren propriu in fata Sloveniei de asemenea dupa primele doua zile (3-0).

La meciul din Sala Sporturilor Transilvania de la Sibiu a participat si cuplul prezidential format din presedintele Romaniei Klaus Iohhanis si sotia acestuia, Carmen.

sursa foto: www.facebook.com/FRTenis

[news-112791]



CUPA DAVIS: Romania castiga la dublu si inchide meciul cu Israel in doar doua zile