Snooker

Lee a castigat marea finala PTC

Englezul Stephen Lee a obtinut titlul Players Tour Championship dupa ce l-a invins, duminica, in finala de la Galway (Irlanda), pe australianul Neil Robertson cu 4-0.
In varsta de 37 de ani, Lee a continuat forma buna aratata in acest sezon si nu i-a lasat nicio sansa in finala celui care triumfa la Masters.

Primul joc a fost si cel mai disputat al finalei, Lee trecand in avantaj dupa o intensa batalie tactica intinsa pe durata a 47 de minute.

Robertson a avut sansa de a egala in frame-ul al doilea, dar a ratat bila roz si apoi o bila rosie, a doua ratare punandu-l pe Lee in situatia de a veni din urma si recupera diferenta.

Meciul s-a rupt la 2-0 si Lee nu a mai putut fi oprit din drumul sau spre al cincilea titlu de puncte din cariera si primul de la Openul Galez, editia 2006.

Pentru Stephen Lee finala PTC a fost a doua consecutiva dupa cea disputata la Openul Mondial din Haikou, unde a pierdut fara drept de apel in fata lui Mark Allen, scor 10-1.

Pana la finalul sezonului actual mai sunt programate doar doua turnee de puncte: Openul Chinei de la Beijing si Campionatul Mondial de la Crucible, Sheffield.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Lee a castigat marea finala PTC