Cupa Davis

Cupa Davis: Horia Tecau si Florin Mergea invinsi surprinzator la dublu

Horia Tecau si Florin Mergea, "gemenii" tenisului romanesc, au jucat sambata dupa-amiaza pentru a readuce Romania in avantaj contra Slovaciei in meciul de Cupa Davis care ne poate trimite in barajul pentru Grupa Mondiala. Acestia nu au reusit sa se ridice insa la nivelul asteptarilor si au pierdut neasteptat in trei seturi in fata a doi jucatori care au evoluat in premiera impreuna la dublu.

FINAL Horia Tecau/Florin Mergea - Andrej Martin/Igor Zelenay 5-7, 3-6, 3-6

[news-114824]

SET 3, 2-4 Inca un break reusit de slovaci. Acestia controleaza meciul si se apropie de o victorie nesperata.

16:41 De aceasta data slovacii incep la serviciu cu Zelenay.

SET 2, 3-6 Minge de set pentru slovaci la 3-5 pe serviciul lui Tecau. Prima este anulata, dar Mergea are o ezitare si Zelenay trimite in terenul nostru.

SET 2, 0-1 Slovacii incep cu break acest set. Doua mingi pierdute la rand de ai nostri, una de Mergea care a trimis cu smash-ul in afara si o alta de Tecau expediata in fileu.

16:02 Incepem setul doi cu Tecau la serviciu, asa cum s-a intamplat si in debutul meciului.

SET 1, 5-7 Surpriza la Mamaia, unde perechea slovaca se impune in primul set gratie unui singur break. Ai nostri au avut o sansa pe care insa au ratat-o.

SET 1, 5-6 Mergea isi pierde serviciul, iar Martin are sansa inchiderii setului inaugural. Este primul break al meciului.

SET 1, 4-4 Prima sansa de break a meciului apartine baietilor nostri si vine la 4-3 pe serviciul lui Martin. Dreapta inversa incercata de Horia, insa mingea iese afara. Pana la urma slovacii obtin game-ul.

INFO: La meci asista, printre altii, Gheorghe Hagi alaturi de fiul sau, Ianis. De asemenea Simona Halep este alaturi de echipa de Cupa Davis a Romaniei.

SET 1, 2-2 Toti cei patru jucatori si-au castigat game-urile in care au servit. Primul a deschis Tecau, apoi a urmat uriasul Zelenay. 

15:11 Incepe meciul cu Tecau la serviciu.

INFO: Slovacii aruncati astazi in lupta nu au mai jucat niciodata impreuna la dublu. Martin Klizan, numarul unu al Slovaciei, a refuzat sa joace la dublu.

15:04 Cele doua echipe au iesit la incalzire. E impropriu spus incalzire tinand cont de cele peste 30 de grade din atmosfera.

Dupa prima zi scorul la general este egal, cele doua echipe impartindu-si victoriile in partidele de simplu programate vineri dupa-amiaza pe arena Clubului Idu din statiunea Mamaia.

Marius Copil l-a invins pe Norbert Gombos in primul meci, pentru ca in partida a doua Adrian Ungur sa fie infrant categoric de liderul slovacilor, Martin Klizan.

Tecau si Mergea au fost adversari in semifinale la Wimbledon, unde castig de cauza a avut Tecau, acesta reusind in cele din urma sa obtina titlul alaturi de olandezul Jean-Julien Rojer.

Romania si Slovacia se afla la cea de-a doua infruntare in Cupa Davis, primul meci fiind castigat de ai nostri in deplasare la Bratislava.



Cupa Davis: Horia Tecau si Florin Mergea invinsi surprinzator la dublu