Cupa Davis

Cupa Davis: Romania rateaza calificarea in barajul Grupei Mondiale

Romania era condamnata sa castige ultimele doua meciuri de simplu programate duminica pentru a invinge Slovacia si a merge in barajul Grupei Mondiale, insa dupa prima partida lucrurile au devenit cat se poate de clare.

Marius Copil a pierdut in trei seturi in fata lui Martin Klizan, iar Slovacia a castigat intalnirea la general (3-2). Ultimul meci dintre Adrian Ungur si numarul doi din echipa Slovaciei a fost castigat de jucatorul nostru, cu 6-4, 6-4.

Romania rateaza astfel sansa accederii in barajul pentru Grupa Mondiala a Cupei Davis si in 2016 revenim in primul tur al Grupei I din Zona Euro-Africana.

FINAL Copil - Klizan 6-7 (3-7), 3-6, 3-6

SET 3, 2-3 Break reusit de Klizan dupa un moment controversat cu arbitrul de fileu in prim plan. 

SET 2, 3-6 Klizan transeaza si acest set prin intermediul unui singur break. Copil a rezistat pana la 3-3.

SET 1, 6-7 Primul set ii revine lui Klizan la tie-break. Niciun break in acest prim set, dar Copil si-a pierdut serviciul inca din debutul game-ului decisiv.

Slovacia conduce Romania, cu 2-1, dupa surpriza inregistrata sambata la dublu, cand perechea Horia Tecau/Florin Mergea a pierdut surprinzator in trei seturi.

Duminica, de la ora 13:00, Marius Copil il infrunta pe liderul slovacilor, Martin Klizan, iar o victorie ar trimite disputa in meciul decisiv.

sursa foto: facebook.com/FRTenis


Cupa Davis: Romania rateaza calificarea in barajul Grupei Mondiale