Cupa Davis

Hanescu elimina Romania din Cupa Davis

Victor Hanescu a pierdut al doilea sau meci de Cupa Davis, contra Ucrainei, ceea ce a consfintit duminica dupa-masa eliminarea Romaniei. Tara noastra trebuie sa joace acum cu Letonia ca sa ramana in Grupa Euro-Africana. Furat in doua momente esentiale de arbitru, Hanescu s-a inclinat pentru a doua oara in tot atatea meciuri in fata unor jucatori ucrainieni mediocri.

Romania a plecat de la Bucureti cu ideea sa inchida meciul cu Ucraina in doua zile, insa gazdele au mizat pe un jucator neasteptat - Stahovski. Acesta l-a invins vineri pe Ungur si duminica pe Hanescu.

Bagati intr-un hangar urias de avioane si rachete transformat in teren de tenis prin aruncarea catorva zeci de scaune si a unei mochete "hard" comuniste pe jos, romanii au esuat, campion la esecuri fiind jucatorul nostru numarul unu, Victor Hanescu. Acesta nu a reusit sa faca nici un punct, nici vineri si nici duminica.

"Hane" al nostru a pierdut vineri un meci pe care l-a condus cu 2-0 la seturi si pe cel de duminica pe care l-a condus cu 1-0.

[news-104455]

Hanescu a inceput bine, castigand primul set in fata lui Serghei Stahovski, 6-3, insa apoi le-a pierdut pe urmatoarele trei cu 6-3 6-2 6-3.

In primul set, romanul a reusit un break care i-a adus si prima mansa la pas. Un inceput bun, dar nu se putea spera nimic, pentru ca il vazusem pe Hane pierzand de la 2-0 la seturi, asa ca totul trebuia privit cu mare echlibru, sub semnul ca "orice se poate intampla oricand".

Setul al doilea a fost in oglinda. Ucraineanul a facut un break in game-ul al doilea si s-a desprinspre victorie cu un alt break dupa ceea. Cele doua reusite pe serviciul romanulu au facut inutil breakul lui Hane obtinut spre final. Hanescu putea insa realiza un al doilea break, la randul sau, daca nu ar fi fost furat de arbitri. O lovitura in teren trimisa de Hanescu in game-ul 9 a fost vazuta afara de arbtri, ceea ce a oprit un al doilea break al romanului, prin care s-ar fi putut echilibra balanta si l-ar fi readus pe Hanescu in set. In schimb, in loc de 5-4 scorul s-a facut 6-3 si Stahovski a luat mansa a doua.

In setul al treilea, Hanescu a pierdut chiar primul game, in care a servit. A fost apoi in game-ul al patrulea o alta minge controversata. La 30-15 pentru Hanescu pe serva lui Stahovski, o minge castigatoare valabila trimisa de roman a fost vazuta afara, ceea ce i-a dat sansa ucraineanului sa revina in game si sa il castige, pastrandu-si avantajul breakului anterior.

Hanescu nu s-a predat si a luptat cat a putut, dar nu a avut acel "ceva" care sa l duca peste adversar, un adversar mereu atent in punctele importante si care pana la urma si-a spus ultimul cuvant, din pacate victorios.

Stahovski a mai castigat un break in setul al treilea pe care si l-a adjudecat cu 6-2.

Setul al patrulea a adus un break pentru gazde in game-ul al patrulea. Apoi, la 4-3 pentru ucrainian, Hanescu a avut o minge de break, anulata insa de Stahovksi care s-a desprins la 5-3.

Servind ca sa ramana in meci, Hanescu s-a trezit condus, a salvat o minge de meci, dar nu si pe a doua, esuand lamentabil.

[news-104472]



Hanescu elimina Romania din Cupa Davis