Cupa Davis

Florin Mergea pune degetul pe rana tenisului romanesc

Nevoit sa joace la simplu, duminica, in ziua finala a confruntarii cu Spania din Cupa Davis dupa accidentarea lui Marius Copil, jucatorul Florin Mergea a vorbit cu amaraciune despre situatia actuala a tenisului masculin din Romania.

“Statul roman nu a facut absolut nimic pentru tenis pana acum si in urmatorii 10 ani nu vine nimeni din spate. E dureros ca suntem criticati peste tot, ca pierdem pe nu stiu unde, dar rezultatele noastre sunt obtinute prin munca noastra”, a declarat Mergea la conferinta de presa.
 
“Am merita mai multe apreciere decat avem in momentul de fata. E dureros sa joci pentru culorile Romaniei si lumea nu te apreciaza asa cum ar trebui sa o faca. Avem finala de la Turneul Campionilor, finala de la Wimbledon, rezultate pe care nici nu ar trebui sa le avem ca romani”, a mai spus Mergea.
 
Perechea Horia Tecau/Florin Mergea a adus singurul punct al Romaniei in confruntarea cu Spania, pierduta cu 1-4 la Cluj-Napoca in turul 2 al Grupei I din Zona Euro-Africana. Romania a ratat sansa de a juca baraj pentru Grupa Mondiala si in 2017 o va lua de la capat in esalonul secund.



Florin Mergea pune degetul pe rana tenisului romanesc