Cupa Davis

Cupa Davis: Spaniolii si-au anuntat echipa pentru meciul cu Romania

Conchita Martinez, capitanu nejucator al echipei Spaniei, a anuntat efectivul pe care il vor deplasa ibericii in Romania pentru meciul programat la Cluj-Napoca in perioada 15-17 iulie in turul doi din Grupa I a zonei Euro-Africane.

Roberto Bautista-Agut, Feliciano Lopez, Pablo Carreno-Busta si Marc Lopez sunt jucatorii care vor apara culorile Spaniei in meciul cu Romania.
 
La simplu vor evolua Bautista-Agut (locul 15 ATP) si Feliciano Lopez (21 ATP), in timp ce Marc Lopez este jucator in jurul caruia va fi formata echipa de dublu. Acesta ocupa locul 18 in ierarhia mondiala a perechilor in tenisul masculin.
 
Romania si Spania s-au mai intalnit de trei ori pana acum, iar formatia iberica are 2-1 la general. Ultima intalnire a avut loc in 1975, Spania impunandu-se cu 3-2.
 
Conchita Martinez a declarat pentru site-ul Federatiei Spanile de Tenis ca obiectivul este unul cat se poate de precis, si anume revenirea cat mai repede posibil in Grupa Mondiala.
 
Meciul de la Cluj-Napoca se va disputa in Sala Polivalenta pe suprafata dura (hard).
 
Castigatoarea meciului va obtine dreptul de a evolua in barajul pentru Grupa Mondiala programat in luna septembrie, iar pierzatoarea o va lua de la capat in 2017 in Grupa I a Zonei Euro-Africane.



Cupa Davis: Spaniolii si-au anuntat echipa pentru meciul cu Romania