Cupa Davis

Cupa Davis, Romania-Spania: Marius Copil pierde in decisiv contra lui Feliciano Lopez

Spania a castigat primul meci de simplu al intalnirii cu Romania de la Cluj-Napoca prin Feliciano Lopez, jucator care l-a invins in cinci seturi pe Marius Copil, cu 7-6 (4), 5-7, 6-4, 3-6, 6-3, dupa un meci de 3 ore si 37 de minute.

Feliciano Lopez s-a impus in primul set dupa 52 de minute, cu 7-4 in Tie-Break. Ibericul a reusit primul break si a condus cu 4-1 la un moment dat. Copil a revenit si a egalat la patru dupa un break obtinut in game-ul sapte (3-4). Apoi s-a mers cap la cap pana in tie-break, nu inainte ca jucatorul nostru sa fi salvat doua mingi de break in game-ul opt (4-4).
 
Marius Copil a egalat scorul la seturi cu un break obtinut in finalul actului secund. Jucatorul nostru a condus cu 2-0 in debut, dar s-a vazut egalat. La 4-4 Copil a salvat doua mingi de break si a ramas in fata spaniolului, pentru ca la 5-4 jucatorul nostru sa piarda un game pe serviciul advers de la 30-15 in favoarea sa. Trei mingi de set a avut Copil la 6-5, prima anulata de o eroare nefortata, pentru ca la al doilea schimb Lopez sa trimita cu forehand-ul in afara terenului.
 
Ibericul mult mai bine clasat in ierarhia ATP a revenit la conducere dupa doua ore si jumatate de la primul serviciu. Un set al treilea decis de un singur break, obtinut de Lopez la 4-4, dupa ce Copil revenise intr-o prima faza de la 15-40.
 
Un break obtinut de Copil in game-ul al doilea a facut diferenta in favoarea jucatorului nostru in setul patru si acesta s-a impus in final, cu 6-3, dupa un game in care servit nu mai putin de trei asi. Meciul ajunge astfel intr-un decisiv in care, prin regulament, nu se joaca tie-break. Un set patru in care Copil l-a dominat autoritar pe Lopez la serviciu, iar spaniolul n-a avut nicio sansa sa conteste prima minge a jucatorului nostru.
 
S-a ajuns astfel in decisiv, unde echilibrul s-a mentinut pana la 3-3, dupa care Lopez a trecut in avantaj in urma game-ului de serviciu si a reusit singurul break al decisivului. La 3-5 si 0-40, Copil a salvat primele doua mingi de meci, dar la a treia a returnat in afara terenului si Lopez a adus primul punct Spaniei dupa un meci maraton de 3 ore si 37 de minute.



Cupa Davis, Romania-Spania: Marius Copil pierde in decisiv contra lui Feliciano Lopez