Cupa Davis

Cupa Davis, Romania-Spania: Adrian Ungur invins fara drept de apel de Bautista Agut

Romania se vede condusa de Spania cu 2-0 la finalul primei zile a confruntarii de la Cluj-Napoca care conteaza pentru turul 2 al Grupei I din Zona Euro-Africana.

Dupa un prim meci de mare lupta in care Marius Copil a fost invins de Feliciano Lopez in cinci seturi, Adrian Ungur a cedat in minimum de seturi in fata lui Roberto Bautista Agut, scor 3-6, 2-6, 1-6.
 
Un break a facut diferenta in favoarea lui Bautista Agut intr-un prim set intins pe durata a 30 de minute. Spaniolul a inceput tare si s-a desprins rapid la 5-1, cu doua break-uri in fata. Ungur a revenit cu doua game-uri la rand, recuperand unul dintre break-uri, dar in cele din urma ibericul a facut diferenta la serviciu si a inchis setul in favoarea sa.
 
Bautista Agut a inceput actul secund cu game castigat pe serviciul lui Ungur, break pe care l-a dublat in game-ul cinci (1-4). Ungur nu a reusit sa revina pe tabela si in cele din urma spaniolul s-a distantat la doua seturi dupa doar o ora si sapte minute.
 
Ungur a cedat complet initiativa in setul al treilea si Bautista Agut a transat disputa cu nu mai putin de trei break-uri obtinute la 0-1, 1-4 si in ultimul game al disputei. Un meci practic fara istoric, dominat de jucatorul spaniol mult mai bine cotat decat tenismenul nostru.
 
Sambata, cu incepere de la ora 14:00, este programat meciul de dublu intre perechile Horia Tecau/Florin Mergea si Feliciano Lopez/Marc Lopez.
 
Romania trebuie sa castige toate cele trei meciuri ramase de disputat, dublul de sambata si partidele de simplu programate duminica, pentru a accede in barajul de calificare in Grupa Mondiala.



Cupa Davis, Romania-Spania: Adrian Ungur invins fara drept de apel de Bautista Agut