Cupa Davis

Cupa Davis: Marius Copil aduce primul punct Romaniei in meciul cu Slovenia

Aradeanul Marius Copil a defilat, vineri dupa-amiaza, in fata slovenului Blaz Rola si l-a invins pe acesta in trei seturi, cu 7-5, 6-3, 7-6 (5).

O victorie fara dubii obtinuta de Copil in fata publicului de acasa si un succes care plaseaza echipa Romaniei la conducere in confruntarea cu Slovenia din primul tur al Grupei I din Zona Euro-Africana a Cupei Davis.

Copil nu a inceput prea bine si a cedat pe propriul serviciu in chiar primul game, dar a revenit imediat si a facut re-break (1-1). S-a mers apoi cap la cap pana la 6-5, mereu cu Copil in fata gratie serviciului, cand jucatorul nostru a fructificat prima sansa de set avuta.

Actul al doilea a fost mai scurt si dupa 27 de minute Copil punea un 6-3 pe tabela care ii apropia victoria.

Rola a jucat cel mai bun tenis al sau in setul al treilea, cand s-a agatat de fiecare minge pentru a prelungi partida. Copil a avut cateva game-uri dificile pe propriul serviciu, cand s-a jucat pe muchie si break-ul a fost evitat in extremis.

S-a ajuns in tie-break unde Copil a servit al 17-lea sau as, dar la 3-2 comitea si o dubla eroare. In cele din urma jucatorul nostru a inchis meciul la primire ingropand un forehand in picioarele adversarului.

"Am inceput mai greu, am avut emotii mari. Nu ma asteptam sa incep chiar asa de prost. Chiar daca sunt racit si nu am jucat cel mai bun tenis al meu, ma bucur ca am adus un punct Romaniei", a declarat Copil dupa meci.

Game cu Game

SET 3, 7-6 Marius Copil inchide meciul si aduce primul punct Romaniei in confruntarea cu Slovenia.

SET 3, 5-5 Un game foarte complicat pe propriul serviciu din care Copil iese cu bine si se mentine in set. Rola a fost la doua doua mingi de castigarea setului.

SET 2, 6-3 Copil inchide setul al doilea pe propriul serviciu dupa doar 27 de minute. 

SET 2, 4-2 Break reusit de Copil, primul in acest set secund.

SET 1, 7-5 Copil profita de un voleu al slovenului la minge de break si inchide acest prim set evitand tiebreak-ul.

SET 1, 4-3 Game extrem de important obtinut de Copi. Acesta a revenit de la 15-30 pe propriul serviciu si se mentine la conducere.

SET 1, 2-1 Copil isi ia inapoi break-ul si apoi trece in premiera la conducere pe tabela.

SET 1, 0-1 Break reusit de sloven pe fondul unui procentaj slab la serviciu pentru Copil. Acesta a comis o dubla greseala la chiar primul serviciu.

14:10 Incepe meciul cu Marius Copil la serviciu.



Cupa Davis: Marius Copil aduce primul punct Romaniei in meciul cu Slovenia