Cupa Davis

Cehia si Spania disputa a 100-a finala a Cupei Davis

Echipele Cehiei si Spaniei se întâlnesc la finalul acestei saptamâni la Praga cu Salatiera de Argint pe masa în finala Cupei Davis cu numarul 100 din istorie.

Radek Stepanek, numarul doi din echipa gazdelor, va deschide finala, vineri dupa-amiaza, contra lui David Ferrer, al cincilea jucator al lumii si numarul unu de la spanioli în absenta lui Rafael Nadal.

Dupa acest prim meci de simplu se vor inversa rolurile. Cehii îl vor avea în terenul pe cel mai bun jucator al lor, Tomas Berdych (6 ATP), contra lui Nicolas Almagro (11 ATP).

Ziua de sâmbata este rezervata confruntarii de dublu unde spaniolii Marcel Granollers si Marc Lopez, recent cîstigatori la Turneul Campionilor, îi vor întâlni pe Ivo Minar si Lukas Rosol.

Din 2000 si pâna în prezent Spania a câstigat de cinci ori Cupa Davis (2000, 2004, 2008, 2009, 2011).

Pentru Cehia o eventuala victorie ar fi prima dupa 32 de ani, în timp ce Spania, detinatoarea trofeului, cauta al patrulea succes în ultimii cinai ani.

În 2009 spaniolii au cucerit Salatiera de Argint dupa un aspru 5-0 administrat chiar Cehiei într-o finala disputata acasa pe zgura. De aceasta data cehii si-au luat masuri de precautie organizând meciul pe suprafata rapida (hard).

Din echipele care s-au înfruntat la Barcelona au mai ramas David Ferrer, Tomas Berdych si Radek Stepanek.



Cehia si Spania disputa a 100-a finala a Cupei Davis