Box

Bute si Froch, declaratii fata in fata

Campionul mondial în versiunea IBF, Lucian Bute, a declarat, luni, la Nottingham, într-o conferinta de presa de promovare a partidei cu Carl Froch, ca a acceptat sa lupte în Marea Britanie, deoarece considera ca a venit momentul sa îsi apere titlul si în afara Canadei. Iata cum i-a raspuns Froch
"Am fost criticat pentru faptul ca nu am luptat departe de Canada. Îmi aduc aminte când Joe Calzaghe (n.r. - fost pugilist galez) a luptat departe de casa la finalul carierei sale si a avut parte de respectul cuvenit si asta intentionez sa fac si eu", a spus Bute.

Lucian Bute considera ca Froch va fi avantajat de cei aproximativ 9.000 de fani care îl vor sustine la 26 mai, dar este convins ca îsi va apara centura. "As vrea sa-i multumesc lui Carl pentru ca a acceptat lupta si ca va urca în ring împotriva mea. Marile lupte cer mult timp pentru negocieri, dar sunt fericit ca aceasta partida va avea loc. Si eu, si Carl am avut cariere asemanatoare pâna acum. Pentru mine este momentul oportun sa plec de acasa si sa îmi apar centura. În inima mea, cred ca eu voi fi câstigatorul. Carl este un luptator puternic si agresiv. Va avea 9.000 de fani care îl vor încuraja, pe când eu nu voi avea atât de multi. Aceasta întâlnire are toate ingredientele pentru o lupta mare", a spus Bute.

Pugilistul britanic Carl Froch, challengerul la titlul mondial IBF detinut de Lucian Bute, a declarat, luni, într-o conferinta de presa de promovare a meciului din 26 mai, ca boxerul român ori este prea încrezator, ori este prost daca a acceptat sa lupte în Nottingham, de unde el este originar.

"Nu a luptat de multe ori în afara orasului sau (n.r. - Montreal), dar ca sa-si puna centura în joc «în curtea mea» înseamna ca ori este prea încrezator, ori este prea prost. Cred ca este foarte încrezator si de ce nu ar fi, ca doar e campionul. Vin dupa o înfrângere, iar când am facut asta dupa un meci cu Kessler eram atât de pregatit sa-l bat pe Arthur Abraham, încât am facut-o. Asa simt si acum", a spus Froch, informeaza eastsideboxing.com.

Totusi, Froch i-a multumit lui Bute ca a acceptat sa lupte la Nottingham.

"Este nemaipomenit sa revin în Nottingham, a trecut prea mult timp. Sunt atât de încântat de acest meci si trebuie sa îi multumesc lui Lucian Bute pentru ca a acceptat asta. L-am provocat în ultima perioada pentru ca nu accepta sa lupte contra adversarilor de top, pentru ca nu a intrat în turneul Super Six, dar a batut pe oricine a avut în fata sa", a completat Froch.

Carl Froch considera ca nu este niciun fel de conflict între el si Bute, chiar daca cei doi s-au provocat de mai multe ori prin intermediul presei.

"Am un mare respect pentru Lucian, este un sportiv de nivel înalt, dar si eu sunt. Nu este nicio problema între noi si nici nu are de ce sa fie, lupta va vorbi de la sine", a explicat Froch.

Înaintea conferintei de presa, cei doi pugilisti s-au fotografiat în fata Capital FM Arena, gazda întâlnirii din mai. Lucian Bute a tinut pe umeri steagurile României si Canadei, în timp ce Froch a purtat pe bratul drept drapelul Marii Britanii.

Biletele pentru partida dintre pugilistul britanic Carl Froch si boxerul Lucian Bute, ce se va disputa în 26 mai, la Capital FM Arena din Nottingham, contând pentru centura mondiala IBF la categoria supermijlocie, vor costa între 48 si 360 de euro.

Biletele au fost împartite în sapte categorii, astfel ca cel mai ieftin tichet va putea fi achizitionat în schimbul a 40 de lire sterline (48 de euro).

Un bilet la categoria a sasea va costa 72 de euro, în timp ce pentru unul la categoria a cincea se vor plati 96 de euro. Urmatoarele categorii, a patra, a treia si a doua, vor putea fi achizitionate în schimbul a 120, 180, respectiv 240 de euro.

Cele mai scumpe bilete vor fi cele VIP, un tichet în zona ringului urmând sa coste 300 de lire sterline (360 de euro).

În meciul cu Froch, Lucian Bute îsi va pune pentru a zecea oara în joc centura IBF.

Mediafax


Bute si Froch, declaratii fata in fata