Cupa Davis

Amice, esti idiot!

Victor Hanescu a pierdut vineri seara al doilea meci pentru Romania in Cupa Davis, in fata lui Ilia Marchenko din Ucraina, 4-6, 2-6, 6-3, 7-6 (9-7) 6-4. Hane al nostru a facut un meci eroic. Pentru adversari.

Dupa ce a condus cu 2-0 la seturi, Hanescu a ratat trei mingi de meci si a trebuit sa joace decisivul, unde a avut trei mingi de break la 3-3, ratate. Marchenko a convertit a doua minge de meci si a dus scorul general la 2-0 pentru Ucraina, echivalent cu o eliminare inexorabila ce va veni sambata la dublu sau duminica la simplu cand celalalt "meserias", Ungur, nu este de asteptat sa faca nimic, cel putin privind ceea ce a facut in primul meci. Vorba lui Caragiale, noi i-o adresam lui Hanescu: "Amice, esti idiot!".

Hanescu a jucat un meci de aproape patru ore, mai exact trei ore si 50 de minute. Pentru el a fost o finala de US Open, ce sa mai.

[news-104465]

Hanescu a intrat pe  ca teren vineri ca un salvator. Ungur pierduse inainte cu un 3-0 atat de fara sperante, incat Hanescu era privit de romani un Messi(a) picat in sala de avioane si rachete din Ucraina, transformata in teren de tenis prin niste scaune puse intr-o parte si un linoleu "hard" aruncat pe jos.

Si Hane al nostru si-a tinut blazonul. Meciul a inceput la 16:39, iar dupa nici o ora si jumatate conducea cu 2-0. Ungur pierduse cu 3-0, iata ca puteam da si noi replica printr-un Hane reincarcat. Un 6-4 urmat de un 6-2, Hane parea ca se incalzise si era pe drumul cel bun. Cate doua breakuri pe set, setul doi inchis cu un as, ce iti puteai dori la mult?

[news-104445]

Setul al doilea a inceput si el bine. Hane a facut break, insa s-a trezit apoi cu doua game-uri pierdute pe serva sa. Marchenko se trezise din pumni, a trecut in fata cu 4-2 si a luat setul cu 6-3.

La 4-3 pentru el in setul al patrulea, Hanescu a ratat sa faca primul break din acea mansa. In loc ca scorul sa devina 5-3, iar Hane sa serveasca pentru meci, s-a facut 4 egal. S-a ajuns la tie-break, acolo unde Hanescu a condus cu 6-3 si a avut trei mingi de meci. Cum le-a avut, asa le-a si pierdut. Adversarul a luat tie-breakul cu 9-7 si a dus meciul in decisiv.

In setul al cincilea, Hanescu a reusit un break si a trecut in fata cu 3-2. Numai ca s-a lasat moale si adversarul sau a bifat rebreakul imediat. La 3-3, Hanescu a avut trei mingi de break, conducand cu 40-0 pe serva lui Marchenko. Le-a ratat cu aceeasi nonsalata cu care ratase mingile de meci.

La 5-4 in mansa decisiva, Marchenko a facut breakul si si-a trecut ultimul set in cont cu 6-4, aducand al doilea punct Ucrainei.

[news-104455]



Amice, esti idiot!