Cupa Davis

Adrian Ungur aduce punctul victoriei pentru Romania

Romania invinge pentru prima data in istorie Suedia in Cupa Davis si echipa noastra se pastreaza in Grupa I a Zonei Euro-Africane. Supervizorul ITF a decis ca meciul cinci dintre Marius Copil si Christian Lindell sa nu se mai dispute, astfel ca scorul final este de 3-1.

Adrian Ungur l-a invins in meciul patru, duminica, pe Elias Ymer, numarul unu din echipa Suediei, cu 3-6, 6-4, 7-6 (4), 6-3.

Asa cum avea sa recunoasca dupa partida, Ungur a avut un inceput crispat de partida in care nu i-a intrat nicio lovitura.

Punctele s-au adunat cu rapiditate in dreptul suedezului si acesta s-a trezit intr-un avantaj nesperat (5-0).

A urmat o cursa de urmarire nesperata, cu Ungur recuperand trei game-uri si nu mult a lipsit sa-si ia inapoi chiar si ultimul break pierdut.

Ymer a castigat primul set, insa Ungur s-a folosit de ultimele game-uri pentru a reveni in meci si pentru a recastiga increderea serios zdruncinata de infrangerea suferita la Christian Lindell in ziua inaugurala.

Suedezul a inceput cu break setul al doilea, insa Ungur a intrat la jos cu determinare si nu l-a mai lasat pe Ymer sa scape. Re-break rapid si din acel moment jocul lui Ungur a inceput sa creasca minge cu minge.

Cei doi au mers cap la cap pana in game-ul zece, cand Ungur a reusit break-ul si a incheiat setul cu o lovitura castigatoare senzationala cu reverul in lungul liniei. O lovitura care a ridicat publicul in picioare.

In setul trei s-a ajuns la tie-break, dupa ce niciunul dintre cei doi nu a izbutit vreun break. Un tie-break in care Ungur a condus cu 3-1, pentru ca apoi sa se vada la randul sau condus (3-4). Suedezul a trimis de trei ori consecutiv in plasa fileului, mingi care au inclinat balanta in favoarea lui Ungur (7-4).

Echilibrul s-a mentinut si in al patrulea set, dar Ungur dicta ritmul la fiecare schimb, macinand increderea adversarului sau cu un joc tactic foarte bun in care a alternat loviturile bine plasate de forehand cu scurte ideale la fileu. Serviciul a functionat de asemenea la un nivel foarte bun si pe acest fond Ymer a cedat cu 6-3.

Romania a castigat dupa patru meciuri (3-1) intalnirea cu Suedia si ramane in Grupa I a Zonei Euro-Africane, avand in 2015 sansa de a ataca din nou prezenta in barajul pentru Grupa Mondiala.



Adrian Ungur aduce punctul victoriei pentru Romania