Tenis

Cum arata clasamentul WTA dupa Australian Open. Simona Halep amenintata de Petra Kvitova

WTA va anunta, luni, oficial noul clasament WTA dupa Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului, insa lucrurile sunt cat se poate de clare in primele zece pozitii.

Serena Williams, a sasea oara campioana la Antipozi, va ramane pe primul loc, cu 9776 puncte, fiind urmata de Maria Sharapova, finalista la Australian Open, cu 8210 puncte.

Simona Halep, jucatoare care si-a aparat punctele din 2014 cu sfertul de finala atins in acest an, va avea 6571 puncte in noul clasament, ocupand in continuare locul al treilea.

Din spate vine amenintator Petra Kvitova, jucatoarea din Cehia care a ajuns la 6480 puncte. Apoi, in spatele celor doua se casca o prapastie de aproape 2000 de puncte.

Caroline Wozniacki este a cincea, cu 4565 puncte, in urcare trei locuri, urmata de Ana Ivanovic, cu 4425 puncte, Eugenie Bouchard cu 4365 puncte si Agnieszka Radwanska, cu 4270 puncte.

Semifinalista la Australian Open, rusoaica Ekaterina Makarova intra in topul zece mondial pe pozitia a 9-a, cu 3285 puncte.

Angelique Kerber inchide topul zece, cu o coborare de un loc si 3130 puncte, in timp ce Venus Williams face un progres de sapte pozitii ajungand pe 11 mondial.



Cum arata clasamentul WTA dupa Australian Open. Simona Halep amenintata de Petra Kvitova