Tenis

Calificare pentru Sorana Cirstea in sferturi la Madrid

Sorana Cirstea s-a alaturat jucatoarelor Simona Halep si Irina Begu in sferturile turneului WTA Premier Mandatory de la Madrid.

Beneficiara a unui wild card din partea organizatorilor, Cirstea a eliminat-o in optimi pe Laura Siegemund din Germania, cu 6-4, 7-6 (9), la capatul unui meci de peste doua ore.

Cirstea si-a adjudecat primul set in urma unui break la 5-4, dupa ce Siegemund condusese in debut, cu 2-1. Jucatoarea noastra a mai avut un break in fata, la 5-3, dar si-a pierdut game-ul chiar cand servea pentru set.

In actul al doilea Cirstea a avut 3-0 si mingi de break pentru un 4-0 care ar fi rezolvat mai repede ecuatia meciului. Siegemund a revenit si a preluat conducerea cu patru game-uri la rand (3-4).

S-a mers apoi cap la cap pana in tie-break, unde jucatoarea noastra a avut o minge de meci pe serviciul advers la 7-6, ratata, dupa care a salvat ea o minge de set la 8-9.

Siegemund a gresit pana la urma mai mult, iar Cirstea a inchis meciul cu un serviciu bine plasat la 10-9.

Pentru un loc in semifinale Cirstea o intalneste pe invingatoarea disputei dintre Dominika Cibulkova si Anastasia Pavlyuchenkova.

GAME cu GAME

20:33 (7-6) Victorie pentru Sorana Cirstea care devine a treia jucatoare din Romania calificata in sferturi la Madrid. Aceasta a avut minge de meci la 7-6 in tie-break, apoi a salvat minge de set la 8-9, inainte de a inchide meciul cu un prim serviciu devastator.

20:06 (6-6) Setul secund va fi decis la tie-break, dupa ce niciuna dintre jucatoare nu a mai reusit vreun break.

19:53 (5-4) Game la zero pentru Cirstea pe propriul serviciu. Aceasta mai are nevoie de o singura unitate pe tabela pentru a castiga meciul. Presiune mare pentru Siegemund la serviciu.

19:50 (4-4) Cirstea raspunde cu re-break si taie din elanul pe care si-l luase Siegemund.

19:45 (3-4) Break Siegemund si dintr-odata Cirstea nu-si mai gaseste reperele pe teren. Acesta parca a devenit prea mic, iar greselile nefortate se inmultesc alarmant.

19:43 (3-3) Siegemund ramane in meci si revine puternic pe tabela cu trei game-uri la rand. Cirstea a ratat mingi de 4-0 si ar fi putut avea chiar 5-0 daca mingile curgeau in favoarea ei.

19:32 (3-1) Nu mai putin de patru mingi de break rateaza Cirstea. S-ar fi distantat la un 4-0 cu serviciul.

19:19 (3-0) Siegemund a avut 30-0 la primire, dar Sorana a pedepsit-o cu trei serve excelent plasate. Toate returnate afara de nemtoaica. S-a intrat in decisiv, unde jucatoarea noastra a facut pana la urma diferenta cu serviciul. Victoria e tot mai aproape,

19:14 (2-0) Cirstea izbuteste break-ul si ia o optiune importanta pentru calificarea in sferturi. De acum trebuie doar sa-si pastreze serviciul.

INFO: Si o informatie din circuitul masculin, mai precis din turneul ATP Challenger de la Roma, unde italianul Filippo Volandri l-a eliminat in turul 2 pe Marius Copil, cu 7-5, 6-4.

19:10 (1-0) Un prim game al setului secund extrem de lung cu Sorana la serviciu. Aceasta a salvat doua mingi de break inainte de a inchide game-ul.

18:56 (6-4) Break si set pentru Sorana Cirstea. Un game obtinut contra serviciului cu un forehand castigator in diagonala terenului.

18:50 (5-4) Cirstea serveste pentru castigarea primului set, dar isi pierde game-ul si Siegemund profita de sansele oferite.

18:47 (5-3) Trei sanse de break pentru Sorana. Primele trei anulate de Siegemund, dar pe a treia jucatoarea din Germania o trimite in fileu cu reverul in lung de linie.

18:42 (4-3) Cirstea inchide game-ul cu un as si imediat ii face semn antrenorului sa coboare la banca.

18:38 (3-3) Lovitura de forehand a Soranei iese de putin afara si Siegemund isi castiga game-ul de serviciu.

18:30 (2-2) Cirstea isi ia break-ul inapoi dupa un forehand castigator in lung de linie si o minge trimisa in fileu de Siegemund.

18:25 (1-2) Siegemund rupe echilibrul reusind primul break al meciului.

18:16 A inceput meciul cu Sorana Cirstea la serviciu.



Calificare pentru Sorana Cirstea in sferturi la Madrid