BCR Open Ladies

Victorii spectaculoase pentru romance in primul tur

Irina Begu, Agnes Szatmari, Madalina Gojnea si Cristina-Andreea Mitu sunt primele patru jucatoare românce care au acces în sferturile probei de dublu a BCR Open România, Mitu reusind, dupa o rasturnare spectaculoasa a rezultatelor, sa se califice si în optimile de simplu, împreuna cu favorita 4 a turneului, Alexandra Cadantu, dar si cu vedeta celui mai asteptat si mai intens meci al zilei a?? Raluca Olaru.

Ultima partida de pe terenul central a adus-o pe Raluca Olaru fata în fata cu jucatoarea care a produs cea mai mare surpriza la Openul francez din acest an, eliminând-o în primul tur pe Serena Williams, frantuzoaica Virginie Razzano, favorita 7 la Bucuresti. Dupa ce primele doua seturi au avut scoruri în oglinda, 2-6, 6-2, echilibrul din decisiv a dus meciul în tie-break, unde Raluca nu i-a cedat decât doua puncte lui Razzano, încheind meciul cu 7-6 (2).

Ea completeaza, astfel, ??regimentul?? de romance care au avansat pe tabloul de simplu, trei dintre cele patru jucatoare din tara noastra, intrate astazi în concurs, reusind sa treaca mai departe: Alexandra Cadantu, Cristina-Andreea Mitu si Raluca Olaru.

”A fost un meci foarte intens, am avut emotii, m-a ajutat foarte mult publicul, le multumesc pe aceasta cale si pe toate caile posibile, a fost un sentiment fantastic pentru mine si ma bucur din tot sufletul ca am putut sa joc un asemenea meci în fata lor, acasa, a declarat Raluca. Înca îmi tremura si acum tot corpul! Ne doream mult, si eu si ei, sa câstig. Mi-am propus sa ma bucur, de la început pâna la sfârsit, sa privesc fiecare meci ca pe o oportunitate, sa îmi cresc jocul si sa vad unde sunt. Familia a fost alaturi de mine si a fost extraordinar sa joc în fata lor si sa fac un asemenea meci. Înca de dimineata, când m-am îndreptat spre terenuri, am avut un sentiment de bucurie, pentru ca stiam ca sunt acasa, joc în fata celor dragi, în fata oamenilor din tara mea”, a declarat Olaru.
 
Dupa un meci care a durat putin peste trei ore si în care adversara ei, italianca Nastassja Burnett, a fortat un set decisiv, Alexandra Cadantu a depasit problemele fizice (o usoara contractura la umarul de serviciu) si a obtinut calificarea în optimi, dupa o victorie cu 7-5, 4-6, 6-1.

"Mi-a facut mare placere sa joc pe Central, sa fiu jucatoarea din România care sa deschida turneul.. A fost ceva cu adevarat special. Am jucat destul de bine, dar sper sa joc din ce în ce mai bine. Pentru noi, româncele, sa avem un turneu de calibrul acesta si sa-l putem juca acasa este ceva minunat. Avem nevoie de sustinerea publicului, asa ca-i asteptam pe toti, în numar cât mai mare, la Arene!", a declarat Cadantu la final.

Pe terenul unu s-a desfasurat simultan partida în care Madalina Gojnea s-a straduit sa rastoarne sortii si sa produca surpriza zilei, contra favoritei 8, Garbine Muguruza, din Spania. Iberica a prins însa o zi foarte buna si a izbutit sa încheie meciul în minimum de seturi: 6-2, 6-4.

În setul secund al meciului contra Paulei Ormaechea, în momentele în care jucatoarea din Argentina se pregatea sa serveasca pentru calificarea în optimi, având un confortabil avantaj de 1-0 la seturi si 5-3 la ghemuri, o alta românca, Cristina Mitu, a tinut din rasputeri sa le demonstreze tuturor ca, pâna la strângerea mâinilor peste fileu, jocurile nu sunt facute.

Si a reusit asta într-un stil spectaculos. Gasindu-si energia din încurajarile extrem de calde ale suporterilor de pe Terenul Central (grupul cel mai vocal fiind coordonat chiar de tatal ei si de "gasca" lui), Cristina a dus meciul în decisiv, unde lovitura ei naprasnica de dreapta a facut diferenta, scorul final fiind 2-6, 7-5, 6-4 în favoarea româncei.
 
Desi spune ca are emotii atunci când simte presiunea sustinerii pe care o primeste din partea publicului, Mitu, beneficiara a unui wild cârd pe tabloul principal, a parut "înarmata" pentru succes, în primul ei meci la Arenele BNR.



Victorii spectaculoase pentru romance in primul tur