Tenis

Simona Halep merge in optimi la Toronto

Simona Halep s-a calificat miercuri seara in optimile de finala de la turneul WTA de la Toronto, Rogers Cup. Ea a invins-o fara mari probleme pe Jelena Jankovic, in doua seturi, aratand un tenis solid, fara greseli si fara frica.  Halep va juca joi in optimi, dupa ora 20:00, cu Angelique Kerber. Puteti comenta meciul aici, pe forum.

Halep a invins cu 6-3 6-4, in fiecare set reusind cate un break si necedand vreodata propria serva. Jankovic s-a vazut captiva unui joc fara greseli din partea lui Halep, in ciuda faptului ca sarboaica a incercat sa o oboseasca si sa o joace mai mereu stanga - dreapta.

"Ma asteptam la un meci dur pentru ca am jucat contra ei si au fost meciuri lungi. Am jucat poate cel mai bun meci al meu azi. Multumesc publicului. A fost dificil sa joc impotriva vantului, mai ales cand primeam lovituri de topspin. Vreau sa multumesc tuturor romanilor care au venit sa ma sustina. Sunt conditii foarte bune la Toronto, astept meciul urmatoru, vreau sa ma bucur de acest turneu", a spus Halep dupa meci. 

Dupa primul set castigat relativ usor, a intrat pe teren si antrenorul Simonei, Darren Cahill, care i-a dat la pauza detalii importante. I-a spus sa o joace mai departe pe Jankovic pe partea dreapta, sa evite reverul acesteia. Halep a urmat strategia si de multe ori s-a vazut cat de bine a mers, pentru ca reverul lui Jankovic era mai periculos, in timp ce forehand-ul apatic si nesigur. 

Setul doi a fost mai de lupta, dar diferenta a fost facuta tot de un break reusit de Halep in al doilea game. A salvat la randul sau doua puncte de  break in game-ul 4, pe care a reusit sa il castige si sa ii nege adversarei sansa de a reveni in meci. 

Halep o va intalni in optimi pe castigatoarea partidei Kerber - Puig.

FINAL Halep - Jankovic 6-3 6-4

Declaratii Halep: "Ma asteptam la un meci dur pentru ca am jucat contra ei si au fost meciuri lungi. Am jucat poate cel mai bun meci al meu azi. Multumesc publicului. A fost dificil sa joc impotriva vantului, mai ales cand primeam lovituri de topspin. Vreau sa multumesc tuturor romanilor care au venit sa ma sustina. Sunt conditii foarte bune la Toronto, astept meciul urmatoru, vreau sa ma bucur de acest turneu."

SET 2 GAME 10 Halep conduce cu 40-0 si fructifica prima minge de meci. Halep merge in optimile de finala. Ea va juca cu castigatoarea din meciul Kerber - Puig. 

SET 2 GAME 9 Jankovic serveste si castiga. 

SET 2 GAME 8 Este 5-3 pentru Halep, care a luptat pentru serva sa in acest game. 

SET 2, GAME 7 Serveste Jankovic, Halep conduce cu 30-0, dar e egalata, iar apoi adversara isi face serva. 4-3.

SET 2, GAME 6 Halep reuseste sa isi faca serva, intr-un game in care a cam batut vantul iar Jankovic i-a trimis niste mingi foarte inalte incercand sa o puna in dificultate.

SET 2, GAME 5 Jankovic isi face serva.

SET 2, GAME 4 Halep salveza doua mingi de break, iar acum are avantaj. Isi face serva si are 3-1.

SET 2, GAME 3 Jankovic isi face serva, 2-1.

SET 2, GAME 2 Halep a inceput cu un break si serveste pentru a se distanta la 2-0. Halep a luat pana acum 7 gameuri din 10. Schimb foarte frumos castigat de Halep, la prima minge din acest game. Cel mai frumos punct al meciului. 2-0 pentru Halep, game alb.

SET 2, GAME 1 Va servi JJ. In pauza dintre seturi antrenorul lui Halep, Darren Cahill, i-a spus ca a servit bine si ca ar fi indicat sa mute mingea spre dreapta adversarei. Cahill i-a mai spus ca primele trei gameuri vor fi de mare munca. Halep are doua mingi de break, o rateaza pe prima, dar Jankovic face o dulba greseala si ii ofera cadou Simonei primul game din acest set 2.

SET 1, GAME 9 Halep serveste pentru set. Simona arata lovituri bine, precise, bine plasate, fara greseli, in ciuda faptului ca Jankovic ii returneaza mult si incearca sa o plimbe stanga-dreapta. Halep isi face serva odata cu primul set pe care il castigac cu 6-3. 

SET 1, GAME 8 Jankovic serveste, Halep e hotarata sa faca break. Halep a condus cu 30-15, apoi a fost 40-40, a urmat avantaj Jankovic, dar Halep a anulat mingea de game a adversarei. Dubla greseala JJ, Halep are minge de break si set de care nu profita. Lovitura de dreapta in fileu, este 5-3.

SET 1, GAME 7 Halep la servici. 40-0, iar dupa o minge pierduta Halep isi castiga serva si conduce cu 5-2 dupa nici o jumatate de ora de joc. 

SET 1, GAME 6 Halep anuleaza o minge de game, dar sarboaica revine si are avantaj din nou, iar la un rever in afara terenului trimis de Halep se face 4-2. Halep are insa avantajul unui break. 

SET 1, GAME 5 Halep isi face propria serva fara probleme, 4-1.

SET 1, GAME 4 Halep rateaza o minge de break in acest game disputat in care JJ incearca sa scoata capul, fara a fi lasata. Halep greseste niste lovituri, iar Jankovic reuseste primul game din acest meci. Putea fi 4-0, dar e 3-1.

SET 1, GAME 3 Jankovic se trezeste si da o replica hotarata pe serva lui Halep. O lovitura de dreapta in afara terenlui duce la 3-0 pentru jucatoarea din Romania, dupa ce la un moment dat fusese 30-30.  

SET 1, GAME 2 Halep reuseste breakul pe prima serva din meci a lui JJ. 

ora 21:00 SET 1, GAME 1 Incepe meciul, cu Halep la serviciu. Isi face serva fara efort. 1-0.

ora 20:52 Cele doua jucatoare au intrat pe teren, se incalzesc. Halep nu a jucat anul trecut la acest turneu. 

Halep va juca impotriva Jelenei Jankovic, pe Arena Centrala de la Toronto. Partida va fi live text in aceasta pagina.

Simona Halep a jucat si marti la Toronto, acolo unde a fost eliminata fara drept de apel la dublu.

Miercuri dimineata, la ora 1:00, Irina Begu a fost eliminata la simplu. Begu va mai juca miercuri noapte la dublu, alaturi de Raluca Olaru.

Halep a ramas singura jucatoare din Romania prezenta la turneul canadian, la simplu.



Simona Halep merge in optimi la Toronto