Australian Open

Viciere de rezultat la Australian Open in meciul Murray-Dimitrov

Bulgarul Grigor Dimitrov a fost furat ca in codru, duminica, in meciul cu Andy Murray din optimile de finala ale Australian Open.

Doua decizii total eronate ale arbitrilor au influentat major rezultatul final al meciului, Murray impunandu-se in patru seturi 6-4, 6-7, 6-3, 7-5.

Dimitrov a condus insa cu 5-2 in setul al patrulea si a fost in mod evident dezavantajat de doua decizii ale arbitrilor de linie, sustinuti din scaun de un central care n-ar avea loc nici in circuitul Challenger cu astfel de arbitraje.

La 5-2 pe serviciul lui Murray si 40-40 Dimitrov a trimis pe linie, insa arbitrul a strigat mai intai out, pentru ca apoi sa se corecteze si mingea sa se rejoace. Murray si-a castigat serviciul, insa ar fi putut cu fair-play sa-i dea punctul respectiv bulgarului fiind in apropiere si vazand ca a fost in teren.

O situatie similara s-a petrecut si la 5-5 pe serviciul lui Dimitrov. Bulgarul a prins un prim serviciu impecabil si Murray a returnat in plasa fileului. Tabela a afisat 15-0 pentru Dimitrov, insa tarziu arbitrul din scaun, un personaj de trista amintire de altfel, anunta ca de la margine un coleg de linie strigase afara pentru a se corecta mai apoi.

Punctul s-a rejucat si Dimitrov avea sa-si piarda concentrarea si game-ul, iar la finalul game-ul bulgarul a dat cu racheta de pamant atat de tare incat aceasta pur si simplu s-a rupt in doua de la jumatate. Si vorbim de un model Wilson de cea mai buna calitate.

Murray a urmat la serviciu si a castigat meciul cu ajutorul fileului la 40-30. O victorie urata a britanicului, care a demonstrat o totala lipsa de fair-play preferand sa mearga pe burta la doua decizii aberante ale arbitrilor peste care ar fi avut posibilitatea sa treaca.

S-ar fi ajuns in decisiv unde meciul ar fi fost care pe care, asa Murray merge in sferturi fara nicio glorie.



Viciere de rezultat la Australian Open in meciul Murray-Dimitrov