Australian Open

Simona Halep invinsa in sferturi la Australian Open

O singura ora a durat meciul sustinut de Simona Halep, miercuri, in sferturi de finala la Australian Open. Favorita pe hartie in fata slovacei Dominika Cibulkova, Halep nu a reusit sa-si impuna jocul niciun moment si a fost condusa in permanenta.

Cibulkova s-a impus astfel dupa doar 60 de minute, cu 6-3, 6-0, si s-a calificat pentru a doua oara in semifinalele unui turneu de Mare Slem.

“Am fost mai experimentata si am stiut cum sa abordez acest meci. Cred ca am facut totul perfect. Nu sunt neaparat foarte inalta, dar compensez cumva acest lucru. Sunt o luptatoare”, a spus Cibulkova, jucatoare de doar 161 cm, la finalul meciului.

Cele doua jucatoare s-au intalnit pentru a patra oara in cariera, iar Cibulkova a obtinut cu aceasta ocazie a treia victorie in fata Simonei.

Simona Halep ramane cu cea mai buna performanta din cariera intr-un turneu de Mare Slem si cu intrarea in topul 10 mondial pentru prima data in cariera. Este doar a treia jucatoare din Romania care izbuteste o asemenea performanta dupa Virginia Ruzici si Irina Spirlea.

Aceasta din urma ramane ultima jucatoare din Romania prezenta intr-o semifinala de Mare Slem.

“A contat foarte mult debutul de meci. Am incercat sa fiu cat mai agresiva din start si am stiut ca trebuie sa raman agresiva. Lucrez foarte mult pe controlul punctului. Stiu ca trebuie sa apas si mai mult pe forehand si sa intru mai mult in teren”, a spus dupa meci Cibulkova.

Si intr-adevar, favorita numarul 20 a luat-o tare pe Halep inca din debut si a dictat ritmul la fiecare puncte. Primul break a dus-o pe Cibulkova la 3-0 pe tabela si apoi la 4-1. 

Halep a incercat sa tina aproape si a ratat o buna sansa de a egala la patru. Practic acolo s-a decis primul set, dupa ce Simona a ratat doua sanse de a restabili egalitatea dupa ce Cibulkova comisese nu mai putin de trei erori nefortate pe propriul serviciu.

Astfel, in loc de 4-4 scorul s-a facut 5-3 si Halep avea sa mai cedeze o data pe propriul serviciu o data cu primul set.

Halep a intrat cu serviciul in setul al doilea, insa nu a reusit sa treaca in premiera la conducere. Cibulkova a facut un nou break, al treilea pentru ea, si de la minge la minge devenea tot mai evident ca Simona are putine sanse sa-i reziste slovacei.

Greselile nefortate s-au adunat in dreptul Simonei si in final aveau sa cantareasca decisiv, raportul fiind de 25-16 in favoarea jucatoarei din Romania. Cibulkova a facut diferenta cu 17 puncte direct castigatoare, spre deosebire de cele doar 9 ale lui Halep.

Vedeti mai jos ultimul punct al meciului si manifestarea de bucurie a Dominikai Cibulkova. De remarcat si gestul prietenesc al celor doua jucatoare dupa ce si-au dat mana la fileu, lucru pe care il vedem foarte rar in circuitul feminin unde rivalitatea intre jucatoare este un acerba, cu mult peste ceea ce vedem spre exemplu la baieti.

Revenim cu detalii



Simona Halep invinsa in sferturi la Australian Open