Australian Open

Simona Halep anunta oficial, se va opera si lipseste din tenis

Simona Halep a anuntat duminica ceea ce il pusese pe tatal sau, sambata, sa arunce in presa: va suferi o operatie la nas, din cauza unei deviatii de sept. Desi inainte de Australian Open a spus ca este foarte bine fizic, acum a declarat ca a avut mereu probleme si ca nu mai poate continua in acest mod. Va rata turneele arabe si Fed Cup, dar promite ca la urmatorul tuneu la care va apara va fi apta fizic suta la suta, ea sperand sa intre cu toate fortele la Indian Wells, pe care anul trecut l-a castigat. Iata comunicatul sau.

Halep a afisat pe Facebook, duminica, din Bucuresti, in jurul orei 11, un comunicat pe care il gasiti integral mai jos. Ea va fi fortata la o pauza de aproximativ o luna si jumatate, pentru a se opera la nas si apoi a se recupera.

Cu parere de rau, tin sa anunt ca sunt nevoita sa renunt la participarea la Fed Cup, deoarece voi fi supusa unei interventii chirurgicale.

Sa joc la Fed Cup a insemnat si inseamna foarte mult pentru mine, de aceea sunt dezamagita ca nu pot participa din nou alaturi de echipa.

Ultimele 6 saptamani au fost extrem de dificile pentru mine, avand infectie la stomac, nas si ureche. Aceasta a fost una dintre cele mai grele perioade sportive, deoarece nu am avut posibilitatea sa ma antrenez la capacitate maxima, chiar daca am fost sub tratament antibiotic.

Am incercat sa dau tot ce pot in Australia, dar, din cauza infectiilor existente, din pacate am inrautatit lucrurile, incercand sa trag de mine sa joc la Grand Slam.

La indrumarea medicului specialist, va trebui sa suport o operatie pentru a-mi rezolva o problema existenta la nas, fiind sfatuita ca aceasta este cea mai buna optiune pentru a trata definitiv aceasta problema.

Din acest motiv, voi fi nevoita sa ma retrag si de la turneele Dubai si Doha. Urmatorul turneu la care voi participa va fi atunci cand voi fi recuperata 100%.

Totusi, sper ca ma voi recupera la timp pentru a putea participa la Indian Wells.

Imi doresc sa trec cu bine peste aceasta inteventie si sa ma pot deplasa la Cluj, sa fiu alaturi de echipa, chiar si din tribuna.

Va multumesc pentru sustinerea constanta, o sa va simt lipsa in aceste saptamani de pauza.

In aceasta perioada, o sa fac tot ceea ce este necesar sa revin pe teren mai puternica si intr-o forma buna.



Simona Halep anunta oficial, se va opera si lipseste din tenis