Australian Open

Remarci rautacioase si erori nepermise despre Simona Halep scrise de cei de la siteul oficial Australian Open. Or sti bancul cu "sanii"?

Cei care scriu articole pe siteul oficial al Australian Open au scapat mai multe remarci raucatioase la adresa Simonei Halep, luni seara. Una dintre ele in mod special nu a ramas netaxata de catre cititorii romani si nu numai. De asemenea, cei de la Melbourne nu au stiut ca romanca este cap de serie, insa erau la curent si au insistat nepermis pe subiectul operatiei de la piept a lui Halep, romanca iesind insa cu eleganta si cu zambetul pe buze.

"Halep era o jucatoare considerata instabila mental", scrie intr-un articol Matt Cronin, un editor de tenis care colaboreaza cu mai multe siteuri din lumea tenisului, inclusiv cu cel al oficial de la Melbourne.

Autorul nu spune cand era "instabila mental" Simona Halep. Anul trecut cand a castigat sase turnee? Inainte de operatia la piept? Dupa? In liceu? Sau cand?

Daca era roman de-al nostru, l-am fi intrebat fara reticenta pe Matt Cronin daca stie bancul cu "Sanii". Si cand zicea ca "nu" i-l spuneam: "Si nii pupi in cur".

Articolul lui a fost in general laudativ la adresa Simonei Halep, dar a scapat aceasta remarca pe care in mod special cititorii au criticat-o. Reactiile de protest nu au intarziat sa apara in comentarii, articolul respectiv primind zeci de opinii din partea cititorilor, similar cu cele despre Nadal sau Federer.

"Cei care scriu aceste articole sunt de o parte a baricadei si nu isi folosesc prea mult creierul", este de parere Joseph Ashley Cooper, un tip din Australia. "Ce inseamna Matt un jucator instabil mental? Stiu ca voiai sa castige Jankovic, dar ar trebui sa fii impartial, nu?", scrie in limba engleza un roman, Nelu Roman.

Autorul si-a mai luat o ocazie sa intepe chiar pe pagina principala de stiri, in textul de trimitere catre articol: "Halep continua ascensiunea meteorica", a mai spus Matt, considerand ca performantele lui Halep din 2013 si cele care incep chiar din debutul lui 2014 vor veni si vor pleca precum un obiect ceresc care isi traieste in atmosfera gloria efemera. E posibil, dar nu pare sa fie asa.

In alt articol care contine un interviu luat dupa meci, Simona Halep este numita "singura jucatoare aflata in sferturi din afara capilor de serie". Or, Halep este cap de serie numarul 11 la Melbourne.

In schimb, cei care fac interviurile pentru siteul oficial australian stiau despre operatia suferita la piept de Simona Halep si au insistat sa o intrebe despre ea chiar daca romanca a dat de inteles de doua ori ca nu vrea sa raspunda, trebuid a treia oara sa spuna fatis si razand elegant ca nu raspunde. Sa le zicem si lor bancul cu "Sanii"?



Remarci rautacioase si erori nepermise despre Simona Halep scrise de cei de la siteul oficial Australian Open. Or sti bancul cu "sanii"?