Australian Open

Poveste incredibila a parteneriatului dintre Florin Mergea si Denis Inglot

Cei doi parteneri de dublu au furnizat surpriza, luni, pe tabloul masculin de dublu de la Australian Open, eliminandu-i din competitie, in turul 3, pe fratii americani Bob si Mike Bryan, principalii favoriti ai probei.

Un lucru mai putin cunoscut este cum au ajuns cei doi sa joace impreuna, Mergea si Inglot, lucru povestit de britanic in presa din tara natala.

"Am vrut sa joc la dublu cu portughezul Joao Sousa asa ca l-am sunat pe Florin si l-am intrebat daca are numarul lui. «Nu face nimic, trebuie sa ma duc sa joc un meci», mi-a spus el. A pierdut meciul, s-a intors si mi-a zis «hai sa jucam impreuna». Am incercat mai multe lucruri in ultimele luni, iar acum au dat roade", a explicat Inglot, care a precizat ca "tipul asta (n.r. - Mergea) are factorul X", a spus Inglot pentru skysports.com

Cei doi au jucat pana acum in sapte turnee, disputand o finala chiar la inceput de an, la Auckland, si in alte doua ocazii au ajuns in semifinale.

Pentru un loc in semifinale la Australian Open cei doi, Mergea si Inglot, vor intalni perechea formata din Horia Tecau si Jean-Julien Rojer.



Poveste incredibila a parteneriatului dintre Florin Mergea si Denis Inglot