Australian Open

Monica Niculescu n-a reusit surpriza cu Samantha Stosur

Jucatoarea Monica Niculescu a parasit, marti, turneul Australian Open de la Melbourne, dupa ce a fost invinsa in doua seturi de Samantha Stosur, reprezentanta gazdelor.

Stosur, a 20-a favorita, s-a impus cu 6-4, 6-1 pe o arena Rod Laver care i-a fost aproape pe intreaga durata a partidei.

"Numarul unu din Australia a fost calma, a adunat erorile adversarei si in final a eliminat-o pe imprevizibila jucatoare din Romania", scrie site-ul oficial al competitiei despre victoria obtinuta de Stosur.

Aflata pentru a 13-a oara pe tabloul Grand Slam-ului de casa, Stosur a avut cuvinte de lauda la adresa Monicai Niculescu dupa meciul de marti.

"Cred ca inceputul meciului a fost la fel de tensionat pentru fiecare dintre noi. Impotriva lui Niculescu trebuie sa fii pregatit pentru un alt gen de tenis. Au fost multe mingi fara niciun ritm si astfel a trebuit sa preiau initiativa", a spus Stosur.

In primul set Niculescu a tinut aproape de Stosur in primele opt game-uri si abia in al 9-lea australianca a reusit break-ul care pana la urma avea sa faca diferenta.

Niculescu si-a pierdut de doua ori serviciul in primele trei game-uri din setul secund si, dupa 17 minute, se vedea condusa cu 3-0. A reusit sa recupereze unul dintre break-uri, dar numai pentru a-si pierde din nou serviciul, astfel ca Stosur se desprindea la 5-1.

Dupa o ora si 18 minute partida a luat sfarsit cu victoria australiencei cotata cu sansa a 20-a la castigarea turneului de la Melbourne.

[news-111926]

Monica Niculescu devine astfel a treia jucatoare din Romania eliminata la simplu dupa primul tur. Luni, in prima zi a turneului, au mai parasit competitia Alexandra Dulgheru si Sorana Cirstea, astfel ca in turul doi ramanem cu Simona Halep si Irina Begu.

Halep o intalneste pe Jarmila Gajdosova, in timp ce Begu va juca impotriva cehoaice Katerina Siniakova.



Monica Niculescu n-a reusit surpriza cu Samantha Stosur