Australian Open

Mats Wilander continua sa o laude pe Simona Halep si ii descopera un punct nevralgic pe teren

Fostul mare tenismen suedez Mats Wilander, in prezent expert al postului Eurosport, este in continuare impresionat de jocul Simonei Halep si spune ca aceasta a ajuns la un nivel inalt de performanta care ii permite sa castige meciuri chiar si atunci cand nu etaleaza cel mai bun tenis al sau. Wilander a identificat si un punct nevralgic al exprimarii Simonei Halep pe teren.

"Am senzatia ca Simona Halep a devenit deja o jucatoare de top. Nu joaca tot timpul foarte bine, dar castiga foarte clar si aceste meciuri. Joaca un tenis intens, foarte bun atunci cand trebuie, incepe bine seturile, asa cum fac Nadal, Djokovici si Federer", a declarat Wilander la Eurosport in cadrul programul de analiza Game, Set si Mats.

"Am senzatia ca a crescut aici. Punctul ei forte este deplasarea pe teren, faptul ca joaca agresiv, aproape de linia de fund. Reverul in lung de linie este o lovitura exceptionala, serviciul ei poate nu este un punct forte, in comparatie cu alte arme pe care le are, dar reverul este o lovitura deosebita", a mai spus Wilander in dialog cu fosta tenismena Barbara Schett.

Wilander mai crede ca Halep ar trebui sa fie mai atenta cu limbajul corpului pe teren si sa nu se mai exteriorizeze asa mult in fata adversarelor.

"Este o jucatoare foarte echilibrata in ceea ce face pe teren. Cred ca ar fi facut si alte sporturi la cel mai inalt nivel. Nu-mi place ca uneori devine negativa pe teren, nu are cel mai bun limbaj corporal si in fata jucatoarelor de top nu trebuie sa faci asta, transmiti semnale negative in partea cealalta", a mai spus Wilander.



Mats Wilander continua sa o laude pe Simona Halep si ii descopera un punct nevralgic pe teren