Australian Open

Finala perfecta in turneul feminin de la Australian Open

Rusoaica Maria Sharapova a trecut, joi, de conationala ei Ekaterina Makarova in prima semifinala de la Australian Open si va juca pentru a patra oara cu trofeul pe masa in Grand Slam-ul de la Antipozi. O americanca s-a calificat din cealalta semifinala.

Sharapova a avut nevoie de aproape o ora si jumatate pentru a se impune, cu 6-3, 6-2, in fata celei care a eliminat-o in sferturi pe Simona Halep.

Pentru Sharapova, numarul 2 mondial, este a patra calificare in finala de la Australian Open, dupa cea castigata in 2008 si cele pierdute in 2007 si 2012.

Sharapova intalneste in finala pe lidera mondiala Serena Williams, cea care a trecut in cealalta semifinala de mai tanara sa conationala Madison Keys, cu 7-6 (7-5), 6-2.

Cu aceasta ocazie Serena a devenit la cei 33 ani ai sai cea mai varstnica jucatoare din circuit care ajunge sa joace a sasea finala la Australian Open.

Despre Keys, jucatoare de 19 ani, Serena a declarat dupa meci ca o vede castigand cat de curand un turneu de Mare Slem.

Finala feminina de la Australian Open va avea loc sambata si indiferent de rezultatul inregistrat cele doua isi vor pastra pozitiile in clasamentul mondial.



Finala perfecta in turneul feminin de la Australian Open