Australian Open

GAME cu GAME AUSTRALIAN OPEN Irina Begu in optimi cu Eugenie Bouchard

Irina Begu se afla in fata celei mai mari performante din cariera la un turneu de Mare Slem. Ajunsa in optimile de finala, rezultat etalon pentru cariera sa, Begu a fortat duminica de la ora 2:00, in deschiderea zilei pe Rod Laver Arena, calificarea intre cele mai bune opt jucatoare de la Australian Open. Adversara i-a fost canadianca Eugenie Bouchard, a 7-a favorita a turneului, iar meciul a fost live text in aceasta pagina.

FINAL Begu - Bouchard 1-6, 7-5, 2-6 

4:19 Final de meci si de turneu pentru Irina Begu. Jucatoarea noastra pierde in trei seturi, dupa mai bine de doua ore de joc, dar ramane cu cea mai mare performanta din cariera la un turneu de Mare Slem.

4:14 Al doilea break reusit de Bouchard in acest set decisiv si, la 5-2, canadianca va servi pentru castigarea meciului.

4:11 Bouchard isi castiga din nou extrem de rapid game-ul de serviciu. Se reface diferenta de doua game-uri (2-4), iar Irinei Begu nu-i ramane decat sa ramana in plasa adversarei pentru a nu pierde contactul.

4:08 Game muncit din greu de Begu, decis la avantaje. Bouchard pastreaza insa avantajul break-ului luat in debutul setului (2-3).

4:01 Nimic de facut pentru Begu la o minge trimisa in diagonala de Bouchard din apropierea liniei de fund a terenului. Sunt momente in care canadianca isi face mai rapid serviciul (1-3).

3:57 Minge de break salvata de Begu dupa care aceasta castiga game-ul printr-un punct validat de sistemul "hawk-eye" (1-2).

3:52 Lui Bouchard ii intra primul serviciu la 40-30, vital pentru a obtine game-ul (2-0). In acest moment al meciului jucatoarea din Canada este mai inspirata pe teren, cumva trezita ca dupa un dus rece.

3:47 Incepe decisivul cu Begu la serviciu. Primele doua puncte sunt obtinute de canadianca. Begu recupereaza insa cu al cincilea sau as, dupa care comite o eroare nefortata si Bouchard are sansa de break, a 9-a in acest meci. Break Bouchard (0-1).

3:41 Inca o minge de set pentru Begu impotriva serviciului, a treia. Bouchard comite o dubla eroare si Begu egaleaza la seturi dupa un 7-5 fabulos cu revenire de la 0-3.

3:35 Minge de break salvata de Begu la 5-5, dupa care vine un as prin care trece din nou in fata (6-5). Bouchard va servi sub mare presiune.

3:37 Begu este foarte ofensiva, loveste puternic si la limita din spatele terenului obtinand primele doua puncte prin care pune presiune pe adversara. Sunt doua mingi de set pe serviciul advers dupa o noua lovitura castigatoare din partea lui Begu (15-40). Bouchard salveaza sansele de set si egaleaza scorul dupa zece game-uri in acest set (5-5).

3:35 Bouchard castiga la zero pe serviciul lui Begu si va servi pentru a ramane in set. Sansa mare irosita de Begu de a trimite meciul in decisiv.

3:22 Begu serveste pentru castigarea setului doi, dar este surprinsa de un retur in diagonala pe a doua minge. Se simte presiunea in jocul Irinei, aceasta se retrage prea mult si trimite cu dreapta in fileu (0-30).

3:20 Trei sanse de break pentru Begu. Ce revenire formidabila a Irinei de la 1-6 si 0-3. In cele din urma break-ul vine dupa un forehand out al canadiencei. Aceasta nu stie ce se intampla cu ea dupa cinci game-uri la rand obtinute de Begu (5-3).

3:16 Game foarte strans pe serviciul lui Begu. Doua mingi de break salvate si Bouchard a dat cu adevarat de greu, aratand primele semne de slabiciune. Begu pune un as in teren si trece in premiera la conducere in acest meci (4-3).

3:08 Begu loveste mai puternic si pune probleme pe serviciul advers. Bouchard nu-si mai castiga punctele cu usurinta. Minge de break Begu la 30-40. Acesta se produce si Begu revine de la 0-3 in acest set secund, fiind ea cea care domina meciul in aceasta perioada.

3:04 Un game foarte lung, cel mai lung al meciului, este castigat de Begu pe propriul serviciu. Scorul se strange la 2-3 si poate fi momentul care sa-i redea increderea Irinei in propria sansa.

2:57 Begu reuseste primul sau break in acest meci dupa numeroase mingi ratate. Zambeste jucatoarea noastra si parca isi spune: "Ai vazut ca n-a fost chiar asa de greu?!" (1-3).

INFO: O statistica interesanta ne arata ca Begu a castigat doar 15% din punctele jucate de pe fundul terenului in acest meci, in conditiile in care in precedentele trei dispute de la Australian Open a avut un procentaj de 50%.

2:51 Bouchard izbuteste al doilea break in acest set secund dupa cel mai lung punct al meciului, pierdut din pacate de Begu. Alergata pe intreaga linie de fund a terenului, Begu a cedat dupa o dreapta in diagonala trimisa de adversara (0-3).

2:47 Game la zero reusit de Bouchard si aceasta se afla in deplinul control al partidei (0-2).

2:46 Begu isi pierde serviciul in debutul setului al doilea. Bouchard domina categoric meciul, sa recunoastem, si evolueaza cu o dezinvoltura dezarmanta pentru Begu (0-1).

2:40 Primul set se incheie rapid in favoarea lui Bouchard dupa doar 29 de minute de la startul partidei. Un prim set in care Begu a avut cinci sanse de break, toate ratate, iar Bouchard a castigat de doua ori pe serviciul advers din tot atatea sanse.

2:37 Begu castiga intr-un final primul sau game in acest set inaugural, dar Bouchard serveste pentru castigarea setului (1-5).

2:33 Trei sanse de break a ratat Begu in game-ul cinci, iar Bouchard a penalizat-o cu o lovitura castigatoare prin care se distanteaza la un 5-0 dezarmant.

2:28 Dubla greseala a lui Bouchard (30-30), urmata de o a doua consecutiva. Este o sansa buna pentru Begu de a recupera un break. Din pacate vine o greseala nefortata pe dreapta si se ajunge la egalitate.

2:24 Din nou probleme pentru Begu pe propriul serviciu. Aceasta ajunge la sase erori nefortate (15-30) si pare un pic tensionata de miza partidei. Begu scapa reverul afara, surprinsa de lungimea unei mingie venita de la adversara, si este o noua sansa de break pentru Bouchard. Acesta se produce pe o dreapta a Irinei care iese afara si deja Bouchard se distanteaza aproape decisiv in acest prim set (0-4).

2:22 Game Bouchard cu o lovitura castigatoare de rever si jucatoarea din Canada se distanteaza la trei jocuri dupa zece minute de la startul partidei (0-3).

2:19 Bouchard ia mingea devreme, profita de erorile comise de Begu si obtine primul break cu o lovitura castigatoare cu dreapta (0-2).

2:11 Incepe meciul cu Bouchard la serviciu. Begu returneaza prima minge afara pe al doilea serviciu advers. Urmeaza doua puncte castigate cu dreapta de Begu (30-30). Meciul incepe ofensiv, cu lovituri de atac de ambele parti. Bouchard trimite afara si ii ofera Irinei prima minge de break a meciului (30-40). Sansa este anulata de Bouchard cu serviciul si aceasta obtine primul game al meciului (0-1).

2:10 Cele doua jucatoare sunt la incalzirea dinaintea meciului. Vreme ideala, cu 22 de grade Celsius in atmosfera la Melbourne.

2:05 Bun regasit prieteni ai tenisului. De la aceasta ora o urmarim la lucru pe Irina Begu in partida cu Eugenie Bouchard din optimile Australian Open.

Cele doua jucatoare nu s-au mai intalnit niciodata pana acum, iar inaintea meciului Bouchard declara ca nu o cunoaste prea bine pe Begu.

Mai mult decat atat, Bouchard a spus ca nici nu stia de calificarea Irinei in optimile de finala.

Desi a castigat de doua ori mai multi bani din tenis decat Begu, adica 3.7 milioane de dolari, Bouchard are un singur titlu castigat la fel ca si jucatoarea noastra.

Begu (24 ani) este cu patru ani mai mare decat adversara de duminica si cu trei centimetri mai inalta (1.81 m).



GAME cu GAME AUSTRALIAN OPEN Irina Begu in optimi cu Eugenie Bouchard