Australian Open

Irina Begu se opreste in optimi la Australian Open dupa un meci de trei seturi cu Eugenie Bouchard

Jucatoarea Irina Begu a ratat, duminica dimineata, calificarea in sferturile de finala la Australian Open, dupa ce a fost invinsa de a 7-a favorita, canadianca Eugenie Bouchard, in trei seturi, cu 1-6, 7-5, 2-6.

Meciul a inceput ofensiv, cu lovituri de atac din ambele parti ale terenului. Inca din primul game Begu a avut o sansa de break, pe care insa Bouchard a anulat-o cu doua servicii bune.

Pe propriul sau serviciu Begu a oferit adversarei primele doua sanse de break, iar aceasta nu a stat prea mult pe ganduri si a concretizat-o pe prima cu o lovitura castigatoare de forehand.

Begu a acuzat din plin miza meciului, fiind tensionata in lovituri, astfel ca punctele au curs aproape unidirectional, iar Bouchard s-a distantat la 4-0 foarte rapid cu doua break-uri in fata.

Abia in game-ul cinci Begu a reusit sa puna serioase probleme adversarei pe serviciul acesteia, angajandu-se in cel mai lung schimbi de mingi de pana atunci.  Din pacate pentru Begu au fost mai multe sanse de break ratate de Irian si Bouchars a facut diferenta cu dreapta distantandu-se la 5-0 dupa 21 de minute.

Primul set s-a incheit rapid in favoarea lui Bouchard dupa doar 29 de minute de la startul partidei. Un prim set in care Begu a avut cinci sanse de break, toate ratate, iar Bouchard a castigat de doua ori pe serviciul advers din tot atatea sanse.

Begu a acuzat din plin pierderea categorica a primului set si a inceput actul al doilea cu un game de serviciu cedat adversarei. Bouchard a dublat imediat cu un joc alb si s-a distantat la 2-0.

Inca un break, al doilea consecutiv, a dus-o pe Bouchard si totul parea pierdut pentru Begu. Aceasta a luat-o insa pasul cu pas si a inceput o cursa nesperata de recuperare.

Primul break a fost unul de moral, dupa care si-a castigat game-ul de serviciu, cu sansa, dupa ce a salvat la randu-i mingi de break. S-a ajuns apoi la 3-3 si pentru prima data in meci Begu a preluat conducerea (4-3).

Dintr-odata Bouchard a dat de greu si nu a mai reusit loviturile castigatoare din primele noua game-uri ale meciului, iar Begu a preluat total controlul jocului.

Seria de cinci game-uri la rand adjudecate de Begu a fost intrerupta de Bouchard chiar dand jucatoarea noastra servea pentru castigarea setului doi cu un break la zero.

Begu a ratat apoi doua sanse de set pe serviciul advers la 5-4 in urma unor schimburi in care Bouchard a fost agresiva si a controlat schimburile. S-a ajuns astfel la 5-5 si setul secund intra in prelungiri.

Jucatoarea noastra si-a obtinut game-ul de serviciu punand o mare presiune pe Bouchard si aceasta avea sa cedeze la a treia sansa de break si set avuta de Begu.

S-a ajuns astfel 1-1 la seturi dupa o revenire fabuloasa a Irinei, care la un moment dat a fost condusa cu un set si 3-0 in al doilea, cu doua break-uri de recuperat.

Decisivul a inceput cu un break obtinut de Bouchard, jucatoare care s-a distantat la 2-0. Begu a salvat apoi minge de 0-3 si a ramas in plasa adversarei, insa nu a avut raspuns pe serviciul advers.

Bouchard a fost jucatorea mai prezenta in joc, care a avut mai mult initiativa si care a reusit sa-si castige mai eficient game-urile de serviciu. 

Begu nu a mai avut inspiratia din setul al doilea, iar in game-ul sapte avea sa-si piarda din nou game-ul de serviciu, iar Bouchard a servit pentru castigarea meciului, lucru care avea sa se si intample.

Calificare in sferturi pentru Bouchard, iar Begu ramane cu cea mai buna performanta a sa intr-un turneu de Mare Slem, prezenta in optimi aducandu-i si un premi substantial de 175.000 de dolari.

[news-112002]



Irina Begu se opreste in optimi la Australian Open dupa un meci de trei seturi cu Eugenie Bouchard