Australian Open

Halep isi bate recordul intr-un turneu de Mare Slem si are cea mai buna clasare de la Australian Open din istoria Romaniei

Simona Halep a reusit, luni dimineata, sa se califice pentru prima oara in cariera intre cele mai bune opt jucatoare de la Australian Open, primul turneu de Mare Slem al sezonului. De asemenea este cea mai buna performanta a lui Halep intr-un turneu de Mare Slem, ea niciodata pana acum nereusind sa treaca de optimi, faza atinsa o singura data in 2013 la US Open.

Nicio alta jucatoare din Romania nu a mai trecut pana acum de turul 3 la Australian Open, iar Halep se afla acum in sferturi de finala. Ea a bifat doar a doua optime de finala intr-un turneu Grand Slam, dupa cea disputata in 2013 la US Open.

De asemenea, Halep l-a intrecut pe Andrei Pavel, singurul roman care a ajuns in optimi de finala la Australian Open. Se intampla in 1999 si 2004.

Halep va juca pentru un loc in semifinale la Australian Open, pentru un loc in istoria tenisului romanesc, impotriva slovacei Dominika Cibulkova.

Apasati aici pentru a vedea cele mai bune performante din toate timpurile ale jucatorilor romani la Australian Open.



Halep isi bate recordul intr-un turneu de Mare Slem si are cea mai buna clasare de la Australian Open din istoria Romaniei