Australian Open

Halep in optimi de finala la Australian Open

Simona Halep scrie istorie la Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului, dupa ce s-a calificat. Ea s-a calificat pentru prima oara in cariera in faza optimilor de finala, cu o victorie convingatoare.

Halep a invins-o pe Karina Diyas din Kazahstan, ocupanta locului 152 mondial, cu 6-1, 6-4, si a stabilit astfel cea mai buna performanta a sa in Grand Slam-ul de la Antipozi.

Cap de serie numarul 11, Halep a dominat inceputul meciului si a profitat de numeroasele erori nefortate ale adversarei sale.

Trei break-uri a reusit Halep intr-un prim set incheiat dupa doar 28 de minute.

Diyas, genul de jucatoare tip perete care trimite inapoi fiecare minge, a ridicat nivelul jocului in setul al doilea si I-a pus mai mult probleme lui Halep.

Sportiva din Kazahstan venita din calificari a izbutit sa si conduca in doua randuri dupa game-uri reusite pe serviciul lui Halep.

Extrem de concentrata si de intrata in meci, Halep a trecut peste fiecare din cele doua momente mai dificile si a replicat imediat. La 5-4 a accelerat jocul si a fortat-o pe Diyas sa ajunga la a 32-a eroare nefortata, una contorizata cu ajutorul sistemului hawk-eye, iar meciul a luat sfarsit dupa putin peste o ora.

In optimi, Halep o va intalni pe favorita numarul 8, sarboaica Jelena Jankovic.

Halep si-a batut recorul la Australian Open, ajungand pentru prima oara in cariera in turul 4. Ea isi egaleaza cu aceasta prezenta in optimile de finala cea mai buna performanta intr-un turneu de Mare Slem, dupa ce in septembrie 2013 ajungea in premiera intre primele 16 jucatoare la US Open.



Halep in optimi de finala la Australian Open