Tenis

Andrei Pavel apare in scandalul meciurilor trucate din tenis

Capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis a Romaniei, Andrei Pavel, apare in stenogramele publicate de presa italiana si care arata cum mai multe meciuri jucate de tenismenii Daniele Bracciali si Potito Starace au fost dinainte aranjate.

Publicatia Corriere dello Sport sustine ca numele lui Pavel apare in stenogramele detinute de procurorii italieni si care ii vizeaza pe cei doi tenismeni italieni amintiti mai sus.

Bracciali si Starace sunt suspectati ca au aranjat mai multe meciuri din circuitul profesionist in schimbul unor sume de bani. Presa italiana vorbeste despre 50.000 de dolari pentru un singur set aranjat.

Intr-una dintre stenograme se vorbeste si despre Andrei Pavel care urma sa joace la vremea respectiva cu Bracciali si despre care agentul lui Bracciali, Manlio Bruni, era convins nu ar fi fost prea greu de atras intr-o combinatie subterana.

Discutia la care face referire presa italiana a avut loc in septembrie 2007 intre Bruni si Enrico Sganzerla, un intermediar in aceasta afacere tenebroasa.

“Este clar ca Bracciali care are propriul sau tarif, de obicei 50 de mii, trebuie sa fie cel care ii convinge pe prietenii lui jucatori sa tranteasca meciurile. Trebuie sa-l includem in echipa chiar si pe romanul Andrei Pavel”, se arata intr-una dintre stenogramele publicate de Corriere dello Sport.

Acum in varsta de 40 ani, Andrei Pavel s-a retras din tenis in 2009 cu ocazia turneului de la Bucuresti dupa o cariera impresionanta. Castigator al turneului ATP Masters 1000 de la Montreal in 2001 si a ocupat locul 13 in clasamentul mondial sase ani mai tarziu. 

Sase titluri a obtinut Andrei Pavel in cariera si peste 5 milioane de dolari din premiile oferite de ATP.



Andrei Pavel apare in scandalul meciurilor trucate din tenis