Tenis

Acuzatii grave la adresa lui Nadal: "S-a dopat in 2012"

Un politician din Franta sustine ca are informatii conform carora Rafael Nadal a fost testat pozitiv in 2012, motiv pentru care a fost suspendat in acel an.

Roselyn Bachelot, fost ministru al Sanatatii si Sportului din Franta, a declarat joi ca Nadal a fost descoperit dopat in 2012. La fel ca in cazul Mariei Sharapova, nu s-a anuntat nimic oficial din partea Federatiei Internationale de Tenis, iar Nadal a ales sa iasa din turnee fara sa dezvaluie nimic. Spre deosebire de el, Sharapova a hotarat sa faca public testul de dopaj, desi nu ar fi fost nevoie.

"Federatia Internationala de Tenis nu face publice testele antidoping si ii sfatuieste pe jucatori sa ia o pauza de recuperare. Accidentarea de sapte luni a lui Nadal din 2012 a fost de fapt doar un motiv de a ascunde testul pozitiv antidoping. De multe ori cand un jucator dispare cateva luni din circuit inseamna ca a fost testat pozitiv", a declarat Bachelot.

In 2012, Nadal a castigat la Roland Garros in fata lui Novak Djokovic, iar apoi in iulie s-a retras motivand o accidentare la genunchi. A continuat sa se retraga in acel an turneu dupa turneu, inclusiv de la US Open, nemaijucand deloc din iulie. S-a retras si la inceputul lui 2013 de la Australian Open. A revenit dupa sapte luni intr-un turneu din Chile. 



Acuzatii grave la adresa lui Nadal: "S-a dopat in 2012"