Tenis

26 septembrie 1981: Serena Williams, se nastea o stea

John McEnroe si Chris Evert erau lider in tenis, Lionel Richie si Diana Ross in fruntea clasamentelor muzicale, iar una dintre cele mai mari jucatoare de tenis din lume vedea lumina zilei.

26 septembrie, 1981. Era o zi ploioasa de sambata in orasul american Saginaw, din statul Michigan, iar un copil care avea sa devina unul dintre cei mai mari sportivi venea pe lume.

Serena Williams nu a ramas in Michigan, familia ei s-a mutat in orasul Compton, din California, unde ea si sora ei Venus aveau sa invete tenis. Dupa cativa ani s-au mutat in Florida, la putin timp inainte sa isi faca debutul in tenisul profesionist.

Chiar daca a jucat un meci la varsta de 14 ani in calificarile de la Quebec, in 1995, Williams a intrat in WTA abia in 1997 pe tablourile principale, la cateva saptamani dupa ce sora sa ajungea in finala de la US Open final. Devenea numarul 304 in lume dupa o semifinala la Chicago, un turneu in care le eliminae pe Mary Pierce si Monica Seles.

La 17 ani distanta, dat pe repede inainte, Serena are 18 titluri de Mare Slem si alte 41 de titluri WTA, se afla de 207 de saptaman pe locul 1, are 13 tilturi de Mare Slem la dublu si doua de Mare Slem la dublu mixt, peste 60 de milioane de dolari castigati. Se afla ca puncte la o distanta cu 50% mai mare fata de locul 2 mondial, Simona Halep.

Totul a inceput pe 23 septembrie, anul 1981, atunci cand:
Nr.1 la cantece in Billboard era Endless Love cu Lionel Richie & Diana Ross
Albumul nr. 1 in Billboard 200 era Tattoo You al celor de la The Rolling Stones
Nr.1 in tenisul masculin era John McEnroe
Nr.1 in tenisul femnin era Chris Evert



26 septembrie 1981: Serena Williams, se nastea o stea