Wimbledon

Perechea Tecau/Lindstedt a pierdut finala de dublu la Wimbledon

Perechea Horia Tecau/Robert Lindstedt (România/Suedia, cap de serie numarul 16) a fost învinsa, sâmbata, cu scorul de 6-1, 7-5, 7-5, de cuplul Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania), în finala de dublu a turneului de la Wimbledon.

Tecau si Lindstedt vor primi, pentru ca au jucat finala, un cec în valoare totala de 120.000 de lire sterline, în timp ce câstigatorii vor fi recompensati cu 240.000 de lire sterline.

Horia Tecau a reusit la Wimbledon performanta de a fi primul român calificat într-o finala de dublu la un turneu de Grand Slam din 1979. Ultimii români care au disputat o finala de Grand Slam au fost Virginia Ruzici si Ion Tiriac, care în 1979 pierdeau în ultimul act al turneului de dublu mixt de la Roland Garros.

La Wimbledon, ultima prezenta româneasca într-o finala de dublu i-a apartinut tot Virginiei Ruzici, în 1978. Ea a pierdut împreuna cu slovena Mima Jausovec finala de dublu feminin.

La dublu masculin, singura prezenta în ultimul act la Wimbledon i-a apartinut lui Ilie Nastase în 1973, când împreuna cu americanul Jimmy Connors avea sa câstige titlul. Nastase a fost ultimul român într-o finala de dublu masculin, câstigând tot cu Connors trofeul la US Open, în 1975.

Mediafax



Perechea Tecau/Lindstedt a pierdut finala de dublu la Wimbledon