Wimbledon

Video: Hanescu a scuipat la Wimbledon niste fani. Romanul s-a cerut singur afara

Incident bizar pe terenul 18, acolo unde la inceputul saptamanii s-a jucat cel mai lung meci din istoria tenisului. Hanescu a injurat niste spectatori, i-a scuipat si apoi a abandonat de buna voie si nesilit de nimeni, spre stupefactia arbitrului de scaun si a adversarului. Hane acumulase nervi dupa ce avusese patru mingi de meci pe care nu reusise sa le castige, trebuind sa ajunga in setul decisiv in care era condus cu 3-0 si defila spre eliminare. Apasa aici si pentru a vedea imaginile video, cand Hanescu injura in limba romana de mama jocului pe teren, dupa care se cere afara singur! Forum: Fanii tenisului comenteaza la cald incidentul in care a fost implicat Hanescu.



Imaginile TV l-au aratat pe Hanescu care scuipa înspre mai multi fani, la începutul setului decisiv, dupa ce sportivul român a fost victima unor injurii venite dinspre tribuna. În urma acestui incident, sportivul în vârsta de 28 de ani a parasit terenul de joc la scorul de 3-0 pentru Brands. patru persoane au fost arestate.

Un purtator de cuvânt al All England Club, organizatorul turneului de la Wimbledon, a declarat ca arestarea celor patru persoane dupa meciul românului Victor Hanescu nu au legatura cu altercatia cu sportivul.

"Este vorba de o simpla coincidenta. Când a scuipat a vizat una sau mai multe persoane pe care noi nu le cunoastem", a declarat oficialul, care a mentionat ca arbitrul a lansat o procedura pentru comportament nesportiv, iar jucatorul ar putea fi amendat cu pâna la 10.000 de dolari.

"Cineva i-a spus ceva în setul cinci. El s-a îndreptat spre spectatori si a scuipat în directia lor. Apoi s-a întors pentru a servi, înjurând mereu spre spectatori. A facut mai multe greseli, aparent deliberat, iar apoi a declarat forfait", a mentionat sursa citata.

BBC anuntase ca patru spectatori au fost arestati de catre politia londoneza, ca urmare a unui incident avut cu tenismanul Victor Hanescu, care a decis, în urma acestuia, sa abandoneze în partida cu germanul Daniel Brands, în turul al treilea de la Wimbledon.

Imaginile TV l-au aratat pe Hanescu care scuipa înspre mai multi fani, la începutul setului decisiv, dupa ce sportivul român a fost victima unor injurii venite dinspre tribuna. În urma acestui incident, sportivul în vârsta de 28 de ani a parasit terenul de joc la scorul de 3-0 pentru Brands.

Un purtator de cuvânt al Scotland Yard a declarat ca patru barbati au fost interogati pentru tulburarea linistii publice dupa ce Hanescu s-a plâns unor ofiteri de politie. "Politia a fost chemata la terenul 18 pentru tulburarea ordinii. Patru tineri au fost retinuti, Cu totii au fost dusi la o sectie de politie pentru tulburarea linistii”, a spus unul dintre purtarorii de cuvânt al Scotland Yard.

Seful arbitrilor de la Wimbledon, Andrew Jarrett, a solicitat o înregistrare a incidentului pentru a vedea daca se va lua vreo masura disciplinara împotriva lui Hanescu, care a renuntat efectiv la turneul londonez.

"Hanescu s-a implicat într-un schimb de replica cu niste spectatori iar imaginile tv arata clar ca scuipa spre spectatori", a afirmat corespondentul BBC 5, Jonathan Overend.

Meciul s-a terminat la scorul de 6-7 6-7 7-6 6-3 3-0 în favoarea lui Brands, când Hanescu s-a retras, dupa ce în setul trei a avut patru mingi de meci.

Terenul 18, unde a avut loc meciul dintre Hanescu si Brands a gazduit si cel mai lung meci de tenis din istorie între americanul John Isner si francezul Nicolas Mahut

În setul cinci, Hanescu a încercat sa traga de timp dupa ce a acuzat probleme medicale în setul patru, pentru a-i forta pe arbitri sa amâne partida pentru sâmbata. Aceste gesturi ale lui Hanescu nu au fost pe placul publicului londonez care a început sa îl sustina si mai puternic pe Brands, locul 98 ATP. Dupa ce la începutul gameului trei din setul decisiv Hanescu a fost penalizat de arbitru pentru comportament nesportiv, camerele care transmiteau meciul l-au surprins pe sportivul român înjurând în limba româna mai multi spectatori. Dupa ce i-a cerut arbitrului partidei sa intervina pentru calmarea spiritelor, iar acesta nu a facut-o, Hanescu a facut intentionat patru greseli de picior, dupa care s-a îndreptat spre centrul terenului. Hanescu a întins mâna spre arbitru pentru a anunta ca renunta la meci. Acesta, vizibil mirat de hotarârea sportivului român, nu a întors gestul si l-a cautat din priviri pe supervizorul partidei. Ulterior, Hanescu l-a salutat pe Brands, iar publicul a izbucnit în urale ca sportivul german a acces în optimile de finala de la Wimbledon.

 



Video: Hanescu a scuipat la Wimbledon niste fani. Romanul s-a cerut singur afara