Wimbledon

Cristian Tudor Popescu nu stie sport

Comentatorul de tenis de conjuctura, Critian Tudor Popescu a tinut sa strice finala de la Wimbledon cu niste afirmatii care nu se fac.
In primul set al finalei dintre Roddick si Federer, dl. Popescu a tinut sa spuna ca totul se indreapta spre tie-break, iar setul a fost castigat de american cu 7-5. Am trecut peste asta, dar Cristian Tudor Popescu  (CTP) nu s-a saturat sa faca mai departe "preziceri".

In setul al doilea, in tie-break, Roddick a castigat o minge care l-a desprins la 6-2, moment in care CTP a spus ca "gata, este doi la zero pentru american". Colegul de comentariu i-a temperat elanul spunand ca totusi americanul are patru mingi de set, nu de alta, dar telespectatorii ar fi inteles fara a se uita la scor ca era chiar doi la zero. Nu, nu era, Roddick avea doar patru mingi de set, atat.

Colac peste pupaza, Federer a revenit si a dus scorul la 6-5 in tie-breakul setului al doilea, fiind la un pas la egalare. Cu Roddick la serviciu, CTP a spus din nou ca, "Roddick serveste, gata, este doi la zero la seturi", in sensul ca americanul nu are cum sa mai piarda acum, avand o serva excelenta. 

Da' de unde. Pupaza, zbrrr pe-o dugheana! S-a facut 6-6, iar apoi Federer a castigat scurt setul al doilea cu 8-6, egaland. Si pa. Nevasta insarcinata a lui Federer mai avea putin si nastea in tribune, Pete Sampras avea o fata care spunea tot, nu ii venea sa creada.

Totul garnisit cu comentarii de specialitate ca "Hopaaaaa!", alternat cu un un "Ooooooooooooo" atotstiutor.

Sunt in sport comentarii care nu se fac. Exact precum cele de mai sus ale lui CTP, care ar trebui sa figureze intr-un manual al jurnalistului roman la "asa nu". Cu tot respectul pentru el in materie de politica sau alte articole de opinie despre viata de zi cu zi, dar nu are treaba cu sportul nestiind practic ABC-ul acestuia si, cu atat mai putin, ABC-ul comentariului de specialitate.

Regula numarul 1 a comentariului sportiv este ca nu anticipezi niciodata de maniera categorica, pentru ca sportul este atat de imprevizibil incat te poate contrazice oricand in fata celor care te urmaresc. Tu, comentator, esti acolo ca sa explici, si nu ca sa citesti in stele. Sportul este atat de frumos pentru ca ne surprinde pe toti, deopotriva pe cei de pe margine, cat si pe cei de pe teren.

Tu, comentator, esti acolo nu sa spui ca tii cu Roddick, asa cum a facut-o CTP in timpul finalei de la Wimbledon. Nu poti sa faci asa ceva din simplul motiv ca un comentator nu este fan. Doar la noi in Romania meseria de comentator da posibilitatea unor fani sa devina comentatori!

Tu, comentator,  nu esti fan si nici Nostradamus, astea se fac doar in parcul Cismigiu pe bancuta. Tine cu cine vrei, crezi ce vrei in stele, dar apoi vino si te uita la televizor si vezi ce au de spus specialistii.

Repet, tot respectul pentru CTP, dar a stricat finala de la Wimbledon.

Totul garnisit cu genericul de reclama al postului tv care a repetat de sute de ori un posterior de femeie, alternat cu sani. Ce treaba au fundul sau sanii unei gagici cu a introduce calupuri de reclama la Wimbledon, greu de spus.

Poate ca asa e in tenis si nu stim noi. Dar in tenisul de picior.

Onlinesport


Cristian Tudor Popescu nu stie sport