Roland Garros

Rafa Nadal se impune la Roland Garros si redevine numarul unu

Jucatorul spaniol Rafael Nadal a castigat, duminica, turneul de la Roland Garros, dupa ce l-a invins fara nici o problema in finala pe suedezul Robin Soderling, scor 6-4, 6-2, 6-4. Nadal va reveni, incepand de luni, pe prima pozitie in ierarhia mondiala.
Rafa Nadal nu a avut nici o problema in a-si trece in palmares al cincilea titlu la Roland Garros. Spaniolul a fost extrem de calm, adjudecandu-si de fiecare data serviciul, si a asteptat greselile numeroase ale lui Soderling.

Tenismenul iberic s-a impus categoric la capatul unui meci care a durat 2 ore si 18 minute, reusind astfel sa castige titlul dupa un turneu in care nu a pierdut nici macar un set.

Nadal a castigat in stil de mare campion, cu un game alb pe propriul serviciu.

Precedentele victorii ale lui Rafa Nadal la Roland Garros au avut loc in 2005, 2006, 2007 si 2008.

Tenismenul iberic incheie astfel un sezon exceptional pe zgura, in care a reusit 22 de victorii consecutive si patru titluri, la Monte carlo, Roma, Madrid si Paris.

Totodata, acesta a fost succesul cu numarul 203 reusit de Rafa Nadal in intreaga cariera pe zgura.

Rafael Nadal, în vârsta de 24 de ani, si-a asigurat astfel primul loc în clasamentul ATP, ce va fi dat publicitatii luni, detronându-l pe elvetianul Roger Federer. El s-a mai impus la Paris în 2005, 2006, 2007 si 2008.

Nadal a obtinut la Roland Garros al 7-lea Grand Slam din cariera (n.r. - a mai câstigat Openul Australiei în 2009 si Wimbledon în 2008).

De asemenea, spaniolul si-a trei în palmares al 40-lea turneu câstigat în cariera.

Onlinesport



Rafa Nadal se impune la Roland Garros si redevine numarul unu