Roland Garros

Schiavone, campioana la Roland Garros

Jucatoarea Francesca Schiavone a obtinut, sambata, titlul la Roland Garros, dupa ce a invins-o in finala pe Samantha Stosur din Australia, cu 6-4, 7-6 (2).
Intrata in competitie cu a 17-a sansa la castigarea titlului, Schiavone a reusit sa rastoarne calculele hartiei, depasind-o pe Stosur desi australianca a fost jucatoarea mai ofensiva.

Echilibrul in primul set s-a mentinut pana in game-ul noua, cand Schiavone a reusit break-ul, acesta fiind decisiv pentru castigarea primului act in 40 minute.

Stosur s-a desprins cu break la 4-1 in setul al doilea, dar numeroasele erori nefortate ale jucatoarei de la Antipozi au readus-o in joc pe Schiavone, aceasta egaland la patru.

S-a ajuns in cele din urma la tie-break, unde Schiavone a impus ritmul, obtinand cel mai mare succes din cariera.

La 29 ani, Francesca Schiavone este prima jucatoare din Italia care castiga un turneu de Mare Slem, dupa ce a atins sferturile de finala la Roland Garros (2001), US Open (2003) si Wimbledon (2009).

Forma buna a italiencei era anuntata inca din debutul anului, cand Schiavone a ajuns pana in optimile Openului Australiei de la Melbourne.

Pentru Stosur a fost al doilea an consecutiv cand ajunge in careul de asi la Roland Garros, progresand dupa semifinala jucata in 2009.

In alta ordine de idei, finala masculina de duminica se va disputa intre spaniolul Rafael Nadal, de patru ori campion la Paris, si suedezul Robin Soderling, finalist pentru al doilea an consecutiv.

Onlinesport


Schiavone, campioana la Roland Garros