Cupa Davis

Ruxandra Dragomir promite noi surprize pentru echipa de Cupa Davis

Romania a revenit in elita tenisului mondial, victoria obtinuta cu 5-0 in fata Ecuadorului fiind sinonima cu obtinerea dreptului de a juca in Grupa Mondiala a Cupei Davis. Pe langa rezultatul categoric inregistrat la finalul celor trei zile de intrecere, intalnirea dintre Romania si Ecuador va ramane in memoria colectiva a iubitorilor tenisului si prin arena inedita pe care s-au disputat cele cinci meciuri. O arena de 3.200 de locuri construita la Centrul National de Tenis la initiativa Ruxandrei Dragomir, presedintele Federatiei Romane de Tenis.
Surprizele nu se vor opri aici, Dragomir anuntand ca are in vedere mai multe locatii pentru organizarea unui posibil meci pe teren propriu in sala.

"Ce altceva ti-ai mai putea dori dupa un asemenea rezultat? Eu m-am concentrat pe organizare, iar Andrei (n.r. - Pavel) pe obtinerea punctelor. Am cateva locatii surpriza pentru un posibil meci in sala si voi face tot ce-mi sta in putinta pentru ca Andrei si baietii sa aiba la dispozitie toate conditiile. Va asigur ca din punct de vedere organizatoric vom face tot posibilul sa organizam la cel mai inalt nivel toate meciurile care vor urma", a declarat Ruxandra Dragomir la conferinta de presa organizata dupa incheierea ultimului meci al intalnirii cu Ecuador.

Printre variantele posibile pentru un meci in sala, daca va fi cazul, in primul tur al Grupei Mondiale, se numara si Sala Polivalenta din Craiova, o arena de 4.000 de locuri care va fi data in folosinta pana la sfarsitul anului.

"Daca va fi gata, atunci vom merge acolo sa vedem despre ce este vorba si este intr-adevar o optiune de luat in calcul", a completat presedintele Federatiei Romane de Tenis.

Adrian Ungur a obtinut doua victorii in meciul cu Ecuador ajungand la un palmares de doua succese din trei jocuri in Cupa Davis. Pitesteanul de 25 ani a declarat urmatoarele dupa intalnirea cu Emilio Gomez: "Sunt foarte bucuros de obtinerea victoriei, chiar daca astazi rezultatul nu mai conta. La inceput eram putini speriati in legatura cu noua arena, dar pana la urma totul a iesit asa cum ne doream".

In legatura cu meciul pe care il va sustine la Open Romania contra italianului Andreas Seppi, al saptelea favorit al turneului gazduit de Arenele BNR, Ungur a glumit spunand: "Pacat ca nu-l mai am pe Andrei pe banca sa strige la mine".

Capitanul nejucator Andrei Pavel a subliniat o data in plus organizarea ireprosabila de la meciul cu Ecuador, adaugand ca Romania nu este favorita in Grupa Mondiala.

"Organizarea acestui meci a fost superba, desi am fost putin speriati la inceput din cauza terenului. A iesit extraordinar de bine, organizarea fiind apreciata de ecuadorieni si responsabilii ITF. In Grupa Mondiala nu vom fi favoriti. Sunt multe echipe bune acolo, dar ne bucuram ca suntem si noi printre primele 16 din lume", a afirmat 'Cneazul'.

Romania a invins Ecuador cu 5-0 in barajul pentru calificarea in Grupa Mondiala, echipa tricolora urmand a-si afla adversara din primul tur in urma tragerii la sorti care va avea loc miercuri. Onlinesport.ro va transmite in direct evenimentul incepand cu ora 13:30. Printre posibilele adversare se numara echipe precum Spania, Serbia, Franta, Argentina, Cehia, Rusia, Croatia sau Chile.

Ultimul victorie cu 5-0 obtinuta de echipa Romaniei in Cupa Davis dateaza din 2002, cand Andrei Pavel, Adrian Voinea, Gabriel Trifu si Victor Hanescu se impuneau in fata Austriei lui Stefan Koubek si Jurgen Melzer la Constanta. Meciul a contat pentru sferturile de finala ale Grupei Euro-Africane 1.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Ruxandra Dragomir promite noi surprize pentru echipa de Cupa Davis